Çiftçinin Umudu Bahar Yağmurları

Geçtiğimiz aylarda etkili olan kar yağışları sebebiyle Eğirdir’de ki elma bahçeleri uzun süre sulak kaldı. Bu durum ise çiftçiyi oldukça mutlu etti. Çiftçinin şimdi ki duası ve umudu ise bahar yağmurları için.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2022 09:26
Çiftçinin Umudu Bahar Yağmurları

 

Geçtiğimiz aylarda etkili olan kar yağışları sebebiyle Eğirdir’de ki elma bahçeleri uzun süre sulak kaldı. Bu durum ise çiftçiyi oldukça mutlu etti. Çiftçinin şimdi ki duası ve umudu ise bahar yağmurları için.

Bir süredir kuraklığın yaşandığı Isparta’da, zamanında yağan kar, elma bahçelerine can suyu oldu. Konuyla ilgili konuşan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, ‘’Bu yağışlar çiftçilere büyük nimet oldu. Özellikle 2 yıldır büyük kuraklık yaşadık.  Etkili olan yağışların hem bahçelerimize hem de Eğirdir Gölüne çok faydalı’’ dedi.

Başkan Selçuk, “Kuraklık, bölgemizde elma üretimi başta olmak üzere tarımı bitirme noktasına getirmişti. Allah bu sene aradığımız kaynağı verdi. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Taban sularımız tamamen bitmişti sıfır noktasındaydı. İnşallah önümüzdeki yılarlarda da yağışlar bereketli bir şekilde devam eder. Tüm çiftçilerimizin yüzü güler. Nisan ve Mayıs ayların da ki bahar yağmurları için de umutluyuz. Duamız da bu yönde ” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.