Çiftçiye Danışmanlık Desteği

Çiftçilere danışmanlık destekleri verilmeye başladı. Bakanlar Kurulu kararıyla yapılacak destekten yararlanmak için uzman yardımı almanız gerekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2011 13:21
Çiftçiye Danışmanlık Desteği

Çiftçilere danışmanlık destekleri verilmeye başladı. Bakanlar Kurulu kararıyla yapılacak destekten yararlanmak için uzman yardımı almanız gerekiyor.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, “Çiftçilerimiz bu destekten iyi yararlansın, aldığı desteği iyi kullansın. Desteklerin bir kısmı girdi, bir kısmı ürün desteği. Çiftçinin bulunduğu bölgede hangi ürünlerin üretimi uygunsa ona yönelmesi gerekiyor” dedi.

Kutlu, şöyle devam etti: “Danışmanlık şirketleri, serbest tarım danışmanları, üretici örgütleri, ziraat odaları, dernek ve vakıflardan danışmanlık hizmeti alan çiftçiye, hizmet bedelinin bir bölümü, devlet desteği olarak ödenecek. Tebliğ uyarınca, çiftçilerin danışmanlık hizmeti veren danışmanlık şirketi, serbest tarım danışmanları, üretici örgütleri, ziraat odaları ve dernek-vakıflardan alacağı danışmanlık hizmetinin bir bölümünün bakanlık tarafından karşılanacak. Çiftçilerin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının mahallinde, zamanında, yeterli düzeyde ve uygun yayım teknikleri ile karşılanmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan özel danışmanlık hizmetleri, tarımsal desteklemelere dahil edildi.”

Bu destekten yararlanmak isteyenlere Ziraat Odası yardımcı oluyor ve danışman görevlendiriyor. Çiftçiye verecek destek bütçe 2011 yılı için 6 milyar 100 milyon lira olarak açıklandı, 2010 yılında tahakkuk ettirilen desteklerin tamamının ise Mayıs ayına kadar çiftçiye ödeneceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.