Çiftçi’ye destek ödemeleri bugün başlıyor

Çiftçi’ye destek ödemeleri bugün başlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2019 09:20
Çiftçi’ye destek   ödemeleri   bugün başlıyor

Çiftçilere her yıl yapılan mazot, gübre ve toprak analizi desteği ödemeleri bugün saat 18.00’den itibaren Ziraat Bankası Şubesi’nde başlayacak. 

Ziraat Bankası Şubesi’nde yoğunluk yaşanmaması için ödemelerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapıldığı belirtildi. Bu arada, ödemelerin başladığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın internet sitesinden de duyuruldu.  Isparta Ziraat Bankası’ndaki ödemeler, T.C. kimlik numarasının son rakamı 8 olanlara 22 Şubat’ta yani bugün saat 18.00’den itibaren, kimlik numarasının son hanesi 4 ve 6 olanlara 1 Mart’ta ve kimlik numarasının son rakamları 0 ve 2 olanlara 8 Mart tarihinde ödeme yapılacağı bildirildi. 

“ÇİFTÇİLERİMİZ ÖDEME PLANI 

ÇERÇEVESİNDE DESTEKLERİNİ ALABİLİR” 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “2018 Yılında Çiftçi Kayıt Sistemine dâhil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemeleri başladı. 03.06.2014 tarih ve 29019 sayılı Resmî Gazete’de, çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ yayımlanmıştır. Bu tebliğe göre; çiftçilerimize 2018 yılı içerisinde işledikleri ÇKS’de kayıtlı en az 1 da. tarım arazisi olmak üzere, büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacaktır” dedi. 

ÖDEMELER 22 ŞUBAT – 8 

MART TARİHLERİ ARASINDA 

Tarım ve Orman İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Mazot, gübre ve toprak analizi desteği Ziraat Bankası şubelerince TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre 22 Şubat – 8 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacağını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.