Çocuk Yuıvasına 600 Kitap

Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu Öğrencileri, 'Yuvaya Kitap Uçur' Kampanyası Çerçevesinde Koruma Altındaki Çocuklara 600 Adet Kitap Hediye Etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2011 12:11
Çocuk Yuıvasına 600 Kitap

Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu öğrencileri, NT Isparta Şubesi işbirliğinde 'Yuvaya Kitap Uçur' kampanyası çerçevesinde koruma altındaki çocuklara 600 adet kitap hediye etti.

NT Isparta Şube Müdürü Mesut Öztemel, amaçlarının korumaya muhtaç çocuklara ilişkin toplumda bilinç düzeyini arttırmak olduğunu söyledi. 31 Mart 2011'e kadar söz konusu yayınevinin kitaplarından iki tane alınması halinde koruma altındaki çocuklara bir kitap hediye edildiğini ifade eden Öztemel, bunun için kampanyaya katılan çocukların, doldurdukları formaları kutu kumbaralara attıklarını belirtti.

Uygulamanın bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu hatırlatan Öztemel, iş adamlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesi bu kampanyaya katılmaya davet etti. Öztemel, kampanya sonunda hedeflerinin en az 4 bin kitabı çocuklara hediye etmek olduğunu anlattı.

Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu öğrencilerinden Aleyna Güneş, kampanyaya arkadaşlarıyla katılarak altı adet kitap aldığını ikisini yurt ve yuvalardan kalan çocuklara hediye ettiğini söyledi. Kimsesiz korumaya muhtaç çocuklara sahip çıkılması gerektiğini belirten Güneş, "Oradaki çocuklar bizim kadar şanslı değiller. Her istediklerini yapamadıkları gibi, belki bir kitap dahi alma imkanları yok. Oradaki kardeşlerimiz gönderdiğimiz bu kitaplar sayesinde ufukları açılacak, bilgi ve kültürleri artacak. Kendilerini mutlu hissedecekler." dedi.

İki ay önce Muştu, Gonca ve Altın Burç Yayınları bir araya gelerek 'Yuvaya Kitap Uçur' kampanyası başlattı.

Nt Mağazaları ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından yürütülen kampanya ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu himayesindeki çocuklara halkın katkılarıyla binlerce kitap hediye edilmesi amaçlanıyor.

İki kitap alan okurlar, üçüncü kitabı yuvada kalan çocuklara hediye ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonrasında projeye dahil edilen 91 kitap arasında, temel eserlerle birlikte hikaye ve masal kitapları bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.