Çocuklar İstedi Vali Talimat Verdi!

Çocuklar İstedi Vali Talimat Verdi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2019 15:34
Çocuklar İstedi Vali Talimat Verdi!

Şarkikaraağaç’a bağlı Çaltı Köyü’nde vatandaşlarla buluşan Vali Seymenoğlu’nu, ellerinde “Oynayarak büyümek için park istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan çocuklar karşıladı. Hem çocukların hem vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Seymenoğlu, gerekli talimatları vererek taleplerin yerine getirilmesini istedi.

Tüm gününü Şarkikaraağaç ilçesine ayıran Vali Ömer Seymenoğlu Şarkikaraağaç ilçesi Çaltı köyünü ziyaret etti. 550 kişinin yaşadığı köyde büyük bir coşkuyla karşılanan Vali Seymenoğlu ilk olarak yufka ve gözleme yapan kadınları ziyaret ederek bir süre sohbet etti, köy kadınlarının yaptığı birbirinden güzel el emeği yiyeceklerin tanıtıldığı stantta incelemelerde bulundu.

Bu şekilde karşılanmanın kendilerine çalışma şevki verdiğini aktaran Vali Seymenoğlu, “Böyle bir kalabalığı köyde görmek emin olun ki bizi çok mutlu ediyor, bize çalışma şevki veriyor, bir şey yapıyorsak daha fazlasını yapmak için bizi gayrete getiriyor. Hepinize bu kalabalık katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Göreve başladığı ilk günden itibaren kırsalda yaşayan vatandaşlara alternatif kazançlar sağlama yönünde çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Seymenoğlu, “ Özellikle bayanlara ev ekonomisine katkı sağlama fırsatını vermemiz lazım. Bunun içinde bir olmamız lazım ortak bazı projeleri yerine getirmemiz lazım. Bugünden itibaren bu çalışmamızı hızlı bir şekilde takip edeceğiz ve inşallah Çaltı köyü içinde güzel şeyler yapmış olacağız.” dedi

Konuşmasının ardından vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Vali Seymenoğlu iletilen taleplerle ilgili çalışma yapılmasını istedi.
Programda Şarkikaraağaç Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi bir gösteri yaparken Çaltı köyü gençleri de yöreye özgü Köroğlu kaşık oyununu sergileyerek Vali Seymenoğlu ve konuklardan büyük alkış aldılar.

KIZILDAĞ MİLLİ PARKINA BAKA’DAN PROJE DESTEĞİ
Vali Seymenoğlu, Şarkikaraağaç programı kapsamında son olarak Kızıldağ Milli Parkı’nı ziyaret ederek Şarkikaraağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin kırsal turizmin canlandırılması için sunduğu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nca (BAKA) kabul edilen projenin uygulama alanlarında incelemelerde bulundu. Vali Seymenoğlu soğuk havaya rağmen bir süre eşsiz bir doğaya sahip milli parkta yürüyüş yaparak mevcut çalışmalar hakkında bilgi aldı.

1 milyon 600 bin liralık projeyle milli parka piknik için gelecek olan ziyaretçilere ayrı bir piknik alanı yapılarak sağlık turizmi için milli parkı ziyarete gelen ziyaretçilerin piknik dumanından etkilenmesinin önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.