“Coğrafi İşaret Denetim Protokolü” İmzalandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi(SUDUM) ile Isparta Ticaret Borsası arasında “Coğrafi İşaret Denetim Protokolü” imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2022 18:49
“Coğrafi İşaret Denetim Protokolü” İmzalandı

Tescil edilmiş coğrafi işaretlerin sürdürülebilir kalitesinin korunması ve denetiminin sağlanması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile ITB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar’ın imzaladığı protokol kapsamında geçtiğimiz yıllarda tescil altına alınan “Isparta Gülyağı Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” ve “Isparta Gül Suyu Coğrafi İşaret Tescil Belgesi”ni almak isteyen ITB üyeleri ya da talepte bulunan firmalar fabrikalarında denetlenecek.

Ayrıca imzalanan “Analiz Hizmet Sözleşmesi” çerçevesinde bilimsel ve teknik metotlara uygun olarak geliştirilen, üretilen ve üretim hakkı Isparta Ticaret Borsasına üye olan veya başvuran firmalara ait özel markalı ürünlerin analizleri SUDUM laboratuvarlarından yapılabilecek.

Protokolün üniversite-şehir bütünleşmesi açısından önemli bir adım niteliği taşıdığını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, yerel ürün hizmetlerine önem verdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.