Çoşkuner'den 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, kadının bakışı, inceliği ve öngörüsünün, sosyal, siyasal ve ekonomik platformda gelişmeyi ve ilerlemeyi sağlayacak büyük bir değer olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2011 15:04
Çoşkuner'den 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, kadının bakışı, inceliği ve öngörüsünün, sosyal, siyasal ve ekonomik platformda gelişmeyi ve ilerlemeyi sağlayacak büyük bir değer olduğunu belirterek, ''Bir toplum kadına verdiği önem ve değer arttıkça çağdaş ve ileri düzeyde olduğunu kanıtlayabilir. Bu kazanımların kıymetini bilmek ve kadınlarımıza hakları konusunda gereken özeni göstermek ise öncelikle biz beylere düşmektedir'' dedi
    
Coşkuner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadınların haklarına tam manasıyla kavuşamadığını, ülkede kadın gerçeğini yok sayan bir zihniyetin yönetiminde, kadınların toplum ve aile yaşamında ikinci sıraya itilmeye devam edildiğini öne sürdü. Coşkuner, Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza erkeklerle birlikte özgürlük adına savaşan kadınların, bugünde ülke geleceği için omuz omuza erkeklerle çalışabilmesi, yaşayabilmesi ve eşit şekilde haklardan yararlanabilmesi gerektiğini kaydetti.
    
CHP olarak kadınların her zaman siyasal ve ekonomik platformlarda aktif olarak görmek istediklerini belirten Coşkuner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Kadına yönelik şiddetin tamamen karşısında olan bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımızı her zaman siyasal ve ekonomik platformlarda aktif olarak görmek istiyoruz. Bu yüzden siz değerli kadınlarımızın partimizin tam desteğinden emin olmanızı ve her zaman kapılarımızın size açık olduğunu bilmenizi istiyorum. Ülkemizde gittikçe artan kadına yönelik şiddetin son bulması için gerekeni yapması gereken iktidar partisi yetkililerinin, sokakta güpegündüz kurşunlanan, evinde akıl almayacak şiddete maruz kalan, toplumda büyük haksızlıklara uğrayan kadınlarımız için yaptıkları tek şey sessiz kalmak ve seyretmektir. Bunu kabullenmek ve susmak, aynı iktidar partisine aynı hataları yapması için müsaade etmek ise sadece onları onaylamak, kadına yapılan haksızlıklara ortak olmak demektir''dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.