Çuvalin İntikamı

2003'te ABD'lilerin 11 askerimizin başına geçirdiği çuvalın intikamını, 'Kurtlar Vadisi: Irak'tan sonra bu kez de 'Sultanın Sırrı' filmi aldı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2010 11:06
Çuvalin İntikamı

Sabah gazetesinin haberine göre, 'Kurtlar Vadisi Irak' filminin ardından şimdi de 17 Aralık'ta vizyona girecek olan 'Sultanın Sırrı' isimli filmde bir çuval sahnesi yer alıyor. Kuzey Irak'ta 2003 yılında 11 askerimizin başına ABD'lilerin çuval geçirmesi uzun süre gündemi meşgul etmişti. 2006'da çevrilen 'Kurtlar Vadisi: Irak' filminde bu kez Polat Alemdar, Amerikalılar'ın başına çuval geçirerek intikam almıştı. Benzer bir sahne 17 Aralık'ta gösterilecek 'Sultanın Sırrı' filminde de yer aldı.

"İNTİKAM BİLİNÇALTIMIZDA!"
Filmde Türk istihbaratçıyı canlandıran Burak Sergen, Amerikalı ajan rolündeki Emanuel Bettencourt'un başına çuval geçirerek, onu sorguluyor. Yapımcı Ömer Erbil, sahneyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bilinçaltımızda hâlâ o olayla ilgili intikam duygusu yatıyor."

MEŞHUR ÇUVAL SAHNESİ ŞİMDİ 'SULTANIN SIRRI'NDA
Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde 4 Temmuz 2003 yılında 11 askerimizin başına geçirilen çuval olayı ve ardından yaşananlar hâlâ hafızalarda...

İNTİKAM DUYGUSU
Filmin yapımcısı ve senaristi Ömer Erbil konuyla ilgili olarak '"Çuval olayı yaşandığı dönemde, bu hadiseye karşılık yetkililerin gereken cevabı vermediğini kamuoyu biliyor. Belki de bilinçaltımızda hâlâ intikam duygusu yatıyor. Halkın duygularına tercüman olmak istedik" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.