Daha Çok Üreteceğiz Daha Çok İstihdam Sağlayacağız

Daha Çok Üreteceğiz Daha Çok İstihdam Sağlayacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2019 15:40
Daha Çok Üreteceğiz Daha Çok İstihdam Sağlayacağız

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Deri İhtisas ve Karma OSB’yi ziyaretinde Isparta’ya ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağlayan iş dünyasına tam destek veren bir belediyecilik anlayışı getireceklerini söyledi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçim çalışmalarına Deri OSB’de devam etti. Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak ile yönetim kurulu üyeleri ve esnaflar tarafından karşılanan Başdeğirmen, burada sanayicilere teşekkür etti. Isparta’nın dericilikte geri kalmaması gerektiğinin altını çizen Başdeğirmen, ‘üretime daha çok destek vereceğiz. Sorunlarınızı çözeceğiz” dedi.

Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, Şükrü Başdeğirmen’in ziyaretinden ötürü teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Şükrü Başdeğirmen, 3 dönem ITSO’da birlikte mesai yaptığımız arkadaşımız. Isparta için çok şeyler yaptı. Önemli bir yola çıktı. Bu yolda başarılı olmasını dileriz. Yolunda ve bahtında başarıl olur inşallah.

Kendisi zaten sanayimiz ile ilgili her türlü konuya hakim. İşin içinde olduğu için konuyu biliyor. Sanayimiz Deri İhtisas OSB idi. Deri sanayinin yaşadığı sorunlar nedeniyle bölgemiz ilgi görmedi. Doluluk oranında sıkıntı yaşadık. Geri ödemelerde sıkıntı yaşadık. Şükrü Başkanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte Karma OSB’ye dönüş için çalışma başlattık. 3.5 yıl süren çalışmalarda amacımıza ulaştık. Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç bey bize önderlik etti. Karma OSB’ye dönüştük. Ondan sonra ciddi yol katettik. Arıtma tesisi ve altyapı konusunda Bakanlıktan kredi imkanı sağlandı. Yıllık yüzde 2 faiz ile kredi verildi, geri ödemelerini yapıyoruz.

Arıtma tesislerinde 2-3 yıldır yeni bir teknoloji var. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Uşak OSB, Sabancı OSB ve Antalya OSB’de kapalı sistem, koku giderici sistemler yapıldı. Biz de burada uyguladık. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan 1.5 milyon TL hibe destek aldık. Sayın Şükrü Başdeğirmen ve Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç destek oldu. Eski valimizin desteği oldu. İhale sürecini tamamladık. Deri OSB’yle ilgili koku konusunda söylemler var. Biz Isparta’da bu şekilde gündeme gelmek istemiyoruz. Belediyenin de arıtması var, bizim de arıtmamız var. Arıtma tesisimizin üstünü kapatıyoruz. Deremizi kapalı sisteme çevirdik. Kapalı kanaldan deşarj ediyoruz. Kokuyu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Bu projeyi bunun için hayata geçirdik. Artık gündemimizden düşecek. Deri İhtisas ve Karma OSB için en önemli çalışmamız doğalgaz. Torosgaz ile konuştuk inşallah doğalgaz da gelecek.”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de dericiliğin çok önemli bir sektör olduğunu belirterek bu alanda çalışan, üreten herkese teşekkür etti. Başdeğirmen, şöyle konuştu:

“Dericilik azalan ama çok önemli bir sektör. Memleketimiz dericilikle ünlü bir sektör. Deri OSB yönetim kuruluna ve üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Zor şartlarda bu mesleği devam ettiriyorlar. İstihdam sağlıyorlar ve ekonomiye katkı sağlıyorlar. Bu sektörün devamlılığı olmazsa ithalata mecbur kalırız. Derimizi şu an yurt dışına satıyoruz. Sizlere destek olmak zorundayız. Belediye olarak bizler sizin yanınızda olacağız, destek olacağız. Yapılması gereken tüm çalışmaları birlikte yapacağız. Sıkıntılarınızı gidermek bizim birinci görevimiz.

Koku sorunu gideriliyor. Milletvekillerimiz ve BAKA destek oldu proje yapıldı. Deri OSB’da artık koku hiç olmayacak. Geri kalan kısımda da inşallah Belediye olarak biz yapacağız. Belediye arıtma tesisinin kapasitesini artıracağız, arıtmanın üzerini kapatacağız ve koku giderici sistem kuracağız. Ve atıklarımızı arıtıldıktan sonra kapalı sistem ile deşarj edeceğiz. Mevcut tesis nüfusumuza yeterli değil. Kapasiteyi artıracağız ve iyileştirme yapacağız.

Deri OSB’nin, Karma OSB’ye dönüşmesi için çok mücadele verdik. Burada şimdi sadece dericilerimiz yok. Mobilyacılar, ahşap sanayi, kozmatik sanayi burada konuşlanıyor. Bunlar çok güzel gelişmeler. Deri İhtisas ve Karma OSB, ilimizin 2.OSB olarak ilimize ve ülkemize hizmet veriyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.