Daha Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevirdiler

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ve ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek amacıyla Süslü Kadınlar Bisiklet grubu ve vatandaşların katılımıyla bisiklet turu düzenlendi.

Yayınlanma:
Daha Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevirdiler

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ve ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Isparta Belediyesi’nin destekleriyle Süslü Kadınlar Bisiklet grubu ve vatandaşların katılımıyla bisiklet turu düzenlendi.

Isparta Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri devam ediyor. Halk yürüyüşüyle başlayan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bugüne kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi. Pazar günü de ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ve ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Isparta Belediyesi’nin destekleriyle Süslü Kadınlar Bisiklet grubu ve vatandaşların katılımıyla bisiklet turu düzenlendi.

Bisiklet turuna görme engelli vatandaşlar da katıldı. Görme engelli vatandaşlar Isparta Belediyesi personellerinin kullandığı Tandem bisikletlerle pedal çevirdiler. Belediye önünden başlayan bisiklet turu, Mimar Sinan Caddesi, Demirköprü, 6 Mart Caddesi’ni takiben 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Burada da tura katılanlar canlı müzik eşliğinde eğlendi.

Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Bahri Bilir, Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun 3’üncü kez düzenlendiği belirterek, sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bireyler için bisikletin öneminden bahsetti.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Isparta Organizatörü Neziha Çalışkan, bisiklet turunun bu yıl 32 ülke ve 200 şehirde eşzamanlı olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Çalışkan, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz” görüşlerinde bulundu.

Görme engelli vatandaşlar da bisiklet turuna katıldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Görme engelli vatandaşlar, “Bisiklete binmeyi çok seviyoruz. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Daha önce de bisiklet turuna katılmıştık. Desteklerinden dolayı belediyemize çok teşekkür ederiz” ifadelerinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.