Davraz Kayak Merkezi Canlı İzlenebilecek

Davraz Kayak Merkezi internetten 24 saat canlı izlenebilecek..

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2010 11:19
Davraz Kayak Merkezi Canlı İzlenebilecek

40 dereceye kadar dayanıklı kameralarla donatılan Isparta Davraz Kayak Merkezi, internetten 24 saat canlı izlenebilecek. Kayak severler, bu sayede kayak merkezindeki hava durumunu, kar kalınlığı, rüzgarın durumunu, pistlerin durumlarını anında öğrenme imkanına sahip olabilecek.

Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında bulunan Davraz Kayak Merkezi'ndeki kayak sezonu hazırlık çalışmaları yapılan bir toplantıda yeninde gözden geçirildi. Vali Ali Haydar Öner, bin 950 rakıma göre tanıtım yapılmasının önemine değindi. Ziyaretçilerin, otellerin bulunduğu alanda kayak yapıldığını sanmaları ve oraya geldiklerinde kar görememeleri halinde hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Öner, tesislerin bin 630 rakımda bulunduğunu, halbuki kayak sporunun ikinci telesiyejin bulunduğu bin 960 rakımda yapıldığını kaydetti.

Öner, pistlerinde o bölgede ağırlıklı olarak bulunduğundan tanıtım yaparken, kar kalınlığı ve meteorolojik koşullar duyurulurken bin 950 rakımdaki verilerin göz önünde bulundurulmasını istedi. Vali Öner, kayak merkezine gelecek olan kayak severlere doğru bilgilerin abartısız bir şekilde verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Vali Öner, "Önemli olan insanlara Davraz Dağı'nın meteorolojik koşullarını, kar yağıp yağmadığını, kar kalınlığının ne kadar olduğunu, rüzgâr durumlarını, pistlerin durumlarını canlı olarak izlettirmektir." dedi.

Bu konuşmanın üzerine şehir içi mobese sistemini kuran firmayla irtibata geçilerek, kayak merkezinde bulunan meteoroloji istasyonuna, gece ve gündüz görüşü sağlayabilen, eksi 40 dereceye kadar dayanıklı kamera konulmasına karar verildi. Bu sistem sayesinde internet ortamında 'davraz.com.tr' sitesine giren her vatandaşların, Davraz Kayak Merkezindeki hava durumunu canlı olarak izleyebileceği dile getirildi.

Danışmanlık Firması Poseidon Group Temsilcisi Orkun Orman da 'Davraz Kayak Merkezinin Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Orkun, tanıtım yapılırken şimdiye kadar pist güvenliği, acil kurtarma ekibi, güvenli ulaşım ve danışmanlık hizmetleri gibi konularda çalışmalar yapılmadığını ifade ederek, "Bu konularda birlikte profesyonel çalışmalar yapacağız. Bu yönde danışmanlık yapacağız. Yani kısacası buraya gelen kayak sever buradan memnun olarak ayrılacak ve arkadaşlarına burayı tavsiye edecek." dedi.

Vali Ali Haydar Öner başkanlığında yapılan toplantıya Meteoroloji Bölge Müdürü Hamza Uğur, Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Afet Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Mehmet Yolcu, Davraz Birlik Müdürü Mehmet Gökçe ve Davraz Birlik Encümen Üyeleri Akkanat Holding Koordinatörü Bekir Akkaş, Sirene Davraz Oteli İşletme Müdürü Gözde Çağlar, Poseidon Group Temsilcisi Orkun Orman, Mekanik Tesisler Sorumlusu Ömer Tetik ve kayak hocaları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.