Davraz Kayak Merkezi’nde Sezon Açıldı

Davraz Kayak Merkezi’nde Sezon Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2022 20:36
Davraz Kayak Merkezi’nde Sezon Açıldı

Türkiye’nin en çok tercin edilen Kayak Merkezleri arasında yer alan Davraz Kayak Merkezi'nde Sezon açıldı. Kard kalınlığının şu bugün itibariyle 75 santimetre olduğu öğrenildi.

Davraz kayak merkezinde yaşanan kar yağışı sonucunda bugün itibariyle hava muhalefetinin yaşanmaması durumunda tüm kayak severler tesislere bekleniyor.

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ

Isparta Davraz Turizm San. ve Tic. A.Ş, Isparta il merkezinin 26 km güneydoğusunda bulunmaktadır. 17.02.1995 tarihinde Turizm Merkezi olarak ilan edilmiştir. En yakın yerleşim yeri olan Çobanisa Köyü’ne 8 km uzaklıktadır. Kayak Merkezi, Kulovası Yaylasında Davraz Dağı’nın kuzey yamacında yer almaktadır. Hakim bitki örtüsünü, çam, ardıç, sedir ve otsu bitkiler oluşturmaktadır. Davraz Kayak Merkezi, Antalya’ya yakınlığı ve gelişmeye müsait konumu nedeniyle ayrı bir avantaja sahiptir. Davraz’ın coğrafi özellikleri, kayak dışında diğer doğa sporlarının da yapılmasına imkân tanımaktadır.

Isparta Davraz Turizm San. ve Tic. A.Ş turizmin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir bir turizm için turizmin 12 aya yayılması ve bu merkezin kayak sporunun yanı sıra diğer spor dallarına yönelik kamp ve spor müsabakalarının yapılabildiği bir spor turizm merkezinin de olabilmesi amacıyla, yaklaşık 257 ha. büyüklüğündeki, Kulovası olarak adlandırılan alan ile ilgili 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli revizyon-ilave uygulama imar planı ve alt ölçekli planların onaylanmasını takiben turizm merkezi bütününe yönelik 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı revizyonu hazırlanmasına ilişkin Valiliğimizce çalışmalar yürütülmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.