Davraz Kayak Merkezinde Son Durum

Davraz Kayak Merkezinde kar kalınlığı tesisler bölgesinde 35 cm, zirvede de 1 metreyi geçmesi Kayak Merkezindeki otelleri umutlandırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2010 11:06
Davraz Kayak Merkezinde Son Durum

Bu yıl Isparta’ya karın geçen yıllara göre 1 ay erken yağması turizmcileri sevindirdi. Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen kar yağışı ile Davraz Kayak Merkezinde kar kalınlıkları da sevindirici boyuta ulaştı.

KAR KALINLIKLARI SEVİNDİRDİ

Bilindiği gibi bölgede 280 yatak kapasiteli Davraz Sirene Oteli ile 60 yatak kapasiteli Davraz Selene Oteli bulunuyor. 11 Aralık'ta düşen ilk karın ardından kar kalınlığının giderek artması turizmcileri sevindirdi. Meteoroloji yetkilileri kar yağışından iki gün sonra yapılan ölçümlerde oteller bölgesindeki kar kalınlığının 35 cm., zirvedeki kar kalınlığının ise 1 metreyi geçtiğini açıkladı.

3. TELESİEJ YAPILIRSA 2 BİN 400 METREYE KADAR ÇIKILABİLECEK

Yetkililer, Davraz Kayak Merkezi'nde bin 950 metre ve 2 bin 150 metrelerde kayak yapılabiliyor. 2 telesiyejin bulunduğu Davraz'da, valilik tarafından yapılması planlanan üçüncü telesiyejle birlikte 2 bin 400 metreye kadar çıkılarak kayak yapma imkanı sağlanacak.

YAĞMUR VE LODOS ENDİŞELENDİRDİ

Öte yandan, Isparta’da 2 gün süren kar yağışının ardından hava durumunun hemen yağmur yağışına dönüşmesi Kayak Merkezimdeki turizmcileri endişeye sevketti. Zira, üç gündür süren yağmur ve esen Lodos Kayak Merkezindeki karları eritmeye başlaması turizmcileri kara kara düşündürmeye başladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum