Davraz Kayak Merkezi’nin 3.telesiyej ihalesi yapıldı

Davraz Kayak Merkezi’nde planlanan 3.telesiyej tesisinin ihalesi Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2011 12:19
Davraz Kayak Merkezi’nin 3.telesiyej ihalesi yapıldı

Davraz Kayak Merkezi’nde planlanan 3.telesiyej tesisinin ihalesi Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirildi.

Birlik Encümen Üyesi, İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’in başkanlığında gerçekleştirilen telesiyej ihalesine Doppelmayr, Ligntner gibi dünyaca ünlü telesiyej tesisi firmaları da katıldı. İhaleye katılan tek yerli firma ise İzmir merkezli Sistem Telesiyej şirketi idi.

Fevzi Özdemir başkanlığındaki ihaleyi en düşük teklif veren Sistem Telesiyej kazandı. Sistem, Davraz’a kurulacak 800 metre uzunluğundaki telesiyej için 4 milyon 850 bin TL teklif verdi. İhale onaylandıktan sonra telesiyej inşaatına başlanacak.

İl Genel Meclisi Üyesi ve İhale Komisyonu Başkanı Fevzi Özdemir, Davraz’ a kurulacak 3.telesiyejin kayakçıları 2344 metre yüksekliğe kadar götüreceğini söyledi. Böylece Davraz’da kayak sezonunun 1 ay daha uzayacağını belirten Özdemir, tesisin önü kapalı 4 kişilik koltuklu ve saatte 800 kişi kapasiteli olacağını kaydetti. Tesisin 180 günde tamamlanacağını da belirten Özdemir, ihaleye Doppelmayr ve Ligntner gibi dünyaca ünlü firmaların katılmasının Davraz’ı tanınırlığının bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.