Davraz'da Kayak Sezonu 45 Gün Uzayacak

Isparta Davraz Kayak Merkezi'ne Yapılacak Dördüncü Mekanik Tesis (Telesiyej) İçin Keşif Çalışmalarına Başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2011 15:13
Davraz'da Kayak Sezonu 45 Gün Uzayacak

Isparta Davraz Kayak Merkezi'ne yapılacak dördüncü mekanik tesis (telesiyej) için keşif çalışmalarına başlandı. İl Özel İdaresi'ne gönderilen 1,5 milyon liralık ödenek sonrasında ihalesine çıkılacak tesisin hizmete girmesinin ardından kayak sezonu 45 gün uzayacak.

Davraz Kayak Merkezi İşletmeler Sorumlusu Ömer Tetik, üçüncü telesiyejin yapılacağı 2 bin 350 metre yüksekliğindeki alanı tanıttı. Tetik, kar kalınlığının iki metreye yaklaştığı zirvede yeni yapılacak olan tesisler için yakın bir zamanda ihaleye çıkılmasını beklediklerini söyledi.

Davraz Kayak Merkezi'ne Denizli, Afyonkarahisar, Burdur, Antalya gibi illerden kayakçılar geldiğini ifade eden Tetik, amatör ve profesyonel kayakçılar için pistlerin bulunduğu kayak merkezinde 2 bin 350 metrede zirvede kayak yapılabilmesi için çalışmaların başladığını kaydetti.

Tetik, mükemmel kar kalitesi ve her seviyede kayakçılar için eşsiz güzellikteki pistlere sahip kayak merkezinde sezonun 45 gün daha uzayacağını belirtti. Öte yandan, kayak merkezini gezmek için hafta sonu gelenlerin sayısının da 2 bini bulduğunu ifade eden Tetik, "Davraz Kayak Merkezi, doğal güzellikleri ve mükemmel kar kalitesi, amatör ve profesyonel kayakçılara emsalsiz parkurlar sunmaktadır. Eğirdir Gölü ve Isparta Ovası'nı seyrederek kayılabilen çeşitli parkurlarda, Kuzey disiplininden Alp disiplinine, tur kayağından snowboarda kadar tüm kar etkinlikleri yapılabilmektedir." dedi.

Davraz Kayak Merkezi'nin, güvenlik konusunda da kayak severlerden tam not aldığından bahseden Ömer Tetik, yaşanabilecek herhangi bir sakatlanma, kaza ya da kaybolma durumunda istasyonlarda hazırda bekletilen beş adet kar motoru ile en uzak noktaya üç dakika içinde ulaşılabildiğini anlattı. Tetik, istasyonda hazır bekletilen doktorun anında yaralıya müdahale edilebildiğini belirtti. Tetik, şunları söyledi:

"Dağcılık sporuna gönül verenler için zirve yüksekliği 2 bin 637 metre, Davraz Dağı'ndaki yeni gözde mekanı teşkil etmektedir. Doğal dokunun yumuşaklığı ve mükemmel kar kalitesi ile yeni öğrenenlere ve amatör kayakçılara tehlikesiz rotalar, profesyonel kayakçılara ise gönüllerince kayabilecekleri altı kilometreye ulaşan benzersiz parkurlar sunacaktır."

Vatandaşların saatte bin kişiyi taşıyabilen, bin 211 metre ve saatte bin kişiyi taşıyabilen 936 metre uzunluğunda iki telesiyej ile doyumsuz Eğirdir Gölü manzarasını izleyerek sekiz dakikada dağ evi kafeteryasına ulaşabildiklerini ifade eden Tetik, "Burada dinlendikten sonra Kuzey Disiplini, Alp Disiplini Tur Kayağı, Snowboard, Dağcılık, Botanik Gözlemcilik ya da Trekking aktivitelerinden dilediklerini gerçekleştirebilirler." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.