'Demirel'in Kişiliğine Yönelik Bir Eleştiri Yoktur'

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e yönelttiği eleştiriler Isparta’da siyasetin bir numaraları gündem maddesi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2011 13:03
'Demirel'in Kişiliğine Yönelik Bir Eleştiri Yoktur'

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesini ziyaretinden emeklilerin Demirel ile ilgili sorularını yanıtlayan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın Demirel’in kişiliğine ve devlet adamlığına yönelik eleştiri yapmadığını ileri süren AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Yapılan eleştiri Demirel’in siyasi kimliği ile alakalıdır” dedi.

Milletvekili Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Başbakanımızın Sayın Demirel’e kişiliği ve devlet adamlığıyla ilgili bir eleştirisi yok. Sayın Demirel’in Cumhurbaşkanlığı ve devlet adamı süreciyle ilgili bir eleştirisi de yok. Bugün bazı kesimler Rahmetli Menderes’i, Erbakan’ı Özal’ı, Türkeş’i de eleştirebiliyor. Başbakanımızın getirdiği eleştiri Demirel’in siyasi kimliğiyle ilgilidir. Isparta olarak gocunacak bir durumumuz yok.”

‘Koca Reis’ lakaplı babası Sadettin Bilgiç’in Demirel’in yol arkadaşı olduğunu söyleyen Milletvekili Bilgiç, “Demirel, yıllardır CHP zihniyeti ile mücadele etmiştir. Bugün ne olmuştur ki Demirel o zihniyetle yakın duruş içerisine girmiştir. Asıl sorgulanması gereken budur” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Bilgiç, “Sayın Demirel babamın dava arkadaşıdır Adalet Partisi’nin kuruluşunu birlikte yaptılar. Amcam Sait Bilgiç DP milletvekilliği yaptı. Bizim geleneğimiz duruşumuz bellidir. Sayın Demirel’in duruş itibariyle partiler üzeri bir isim olmak gibi bir duruşu vardır. Burada siyasi üsluba ilişkin bir eleştiri vardır. Sayın Başbakan Demirel’i eleştirirken aslında şunu söylüyor, ‘Sayın Demirel yıllarca Demokrat kimliğiyle CHP ile mücadele etmiş. ‘CHP iktidara gelirse inek sütten kesilir.’ ‘Yeniden ayakkabıyı çıkarır çarık giyersiniz’ demiştir. Yıllarca bu mücadele babamın amcamın da içinde bulunduğu bir mücadeledir. Bugün ne olmuştur ki Sayın Demirel o zihniyete yakın duruş sergilemektedir. Asıl bunun sorgulanması gerekmektedir” diye konuştu.





Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum