Deprem Bölgesinden Dönen SDÜ Sağlık Ekibine Teşekkür Belgesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan ile hastane idaresi, deprem bölgesinde sağlık hizmetine katkıda bulunan SDÜ sağlık ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yayınlanma:
Deprem Bölgesinden Dönen SDÜ Sağlık Ekibine Teşekkür Belgesi

Afetin yaşandığı gün SDÜ Hastanesindeki tüm alanlarda görev yapan personelin bölgeye gönüllü olarak gitmek için başvurduğunu belirten SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan, “Bu süreç koordineli bir şekilde gerçekleşmesi gereken bir durumdu. Bizler de İl Sağlık Müdürlüğü ile organize bir şekilde süreci yürüttük. Aynı günün akşamında ekipler, iki grup halinde Kahramanmaraş’a gitti.

SDÜ Hastanesi, ilk günden bu yana organize bir şekilde hem deprem bölgesine hem de bölgeden sevk edilen yaralılarımızın hastanelerimizdeki tedavilerine destek oldu ve olmaya da devam ediyor. Hastanemize toplamda 258 depremzede hastamız başvurmuş olup, şu anda aktif yatan 26 hastamız mevcuttur. Toplamda 39 hastamıza da yataklı servislerimizde tedavi hizmeti sunmuş bulunmaktayız. Bu bağlamda, afet bölgesinde hizmet veren hastanemiz çalışanlarına vermiş oldukları emek ve bu süreçte göstermiş oldukları destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayrıca bölgede şu anda üçüncü grubun çalışmalara destek verdiğini söyleyen Başhekim Prof. Dr. Yazkan, SDÜ Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalından hekimlerin de Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirilen depremzedelere yerinde revir hizmeti vermek üzere İl Sağlık Müdürlüğüne destek verdiğini kaydetti. 43 kişiden oluşan sağlık personelinin de bölgede görev aldığını vurgulayan Prof. Dr. Yazkan, Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirilen depremzedelerin bölgelerinde başlayan ve devam eden tedavilerine yönelik hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.

Bölgeye gönüllü olarak giden sağlık ekibine teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “Yaşanan felaket sonrasında üniversitemizde gönüllü havuzu oluşturuldu, çok sayıda gönüllümüz var ve görev geldiği an koordineli bir şekilde bölgeye tekrar gidecekler. Deprem bölgesinde ikamet eden ya da ailesi orada ikamet eden 2 bin 365 öğrencimiz var. Şimdiye kadar yüzde 95’ine ulaştık. Ulaşamadığımız öğrencilerimiz var, inşallah onların sağlıklı haberlerini almayı ümit ediyoruz. 4 öğrencimizi kaybettik, 18 öğrencimiz enkazdan çıktı, durumları iyi.

Şu anda 50 kişilik bir ekibimiz Hatay’da yemek ve erzak dağıtımında çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Aynı zamanda Üniversitemiz Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına ve Konukevine yine bölgeden gelen depremzede vatandaşlarımızı yerleştirdik. Hastanemizde de afet sonrasında Çocuk ve Erişkin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümlerinde ‘Afet Polikliniği’ hizmete açıldı. Bu polikliniklerimizde de bölgeden gelen vatandaşımıza destek verilmeye devam ediyor. Ben üniversitem ve şahsım adına sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından afet bölgesinden dönen sağlık ekibine teşekkür belgeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.