“Depremzede Hekimlerimize ve Sağlık Çalışanlarımıza Depremzede Olma Hakkı Bile Tanınmadı”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma:
“Depremzede Hekimlerimize ve Sağlık Çalışanlarımıza Depremzede Olma Hakkı Bile Tanınmadı”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları Meclis gündemine taşıdı. TBMM ‘nde 14 Mart Tıp Bayramı’nda basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Cesur, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda da söz alarak, afet bölgesinde görev yapan hekimlerin ve sağlık personelinin de depremzede oldukları gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirtti; “Hekimlere afetlerde yaşa var ol sloganları ile teşekkürlerini ileten iktidar yetkilileri, afet geçince hatta yaşanırken sağlık çalışanlarını unutuyor maalesef.

Covid-19 pandemisi gibi, depremde de ön safta idi sağlık çalışanlarımız. Maalesef onlara depremzede olma hakkı bile o anda tanınmadı. Sağ çıkabilenler, ilk günden itibaren hasarlı hastanelerine dönerek aç, susuz çalıştılar. Ailelerini kaybetmişlerdi, ne kalacak çadır, konteyner, vardı, ne bir damla su, insanüstü gayretle ön safta çalıştılar. Halen ihtiyaçları tam olarak sağlanmadı.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Cesur, depremin vurduğu illerde görev yapan sağlık çalışanlarının dışardan gelen ekiplerle yer değiştirmeleri gibi esnek çalışma usullerinin uygulanması konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Aile hekiminden hemşiresine, sağlık teknisyeninden ambulans şoförüne, tüm sağlık çalışanlarının ucuz işgücü olarak görülmesine tepki gösteren Cesur, “Bugün hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız 21 yıllık iktidarın, yıllardır uyguladığı yanlış sağlık politikaları nedeniyle verdikleri emeğin karşılığını alamıyor, yapılan iyileştirmeler bir parmak bal niteliğinde. Maaş-nöbet-taban-teşvik şeklinde parçalanmış ücretlerle şiddet ve mobbinge maruz kalarak, zorlu koşullarda çalışıyorlar“ dedi.

İYİ Partili Cesur, iktidarın yıllardır uyguladığı yanlış sağlık politikaları nedeniyle hasta garantili şehir hastaneleri için köklü hastanelerin kapatıldığını, hastaların aylarca randevu alamadığını, ilaç bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını ve herkesin parası kadar sağlık hizmeti alabildiğini dile getirdiği konuşmasında “Herkese parasız, eşit, nitelikli sağlık hizmeti sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.