Dereboğazı Yolu'nu 3 Etapta Tamamlayacağız

Ak Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er, “Bütün eforumuzu değil, Büyük bir çoğunlukla eforumuzu Dereboğazı yolunda harcıyoruz.” Dedi.

Yayınlanma:
Dereboğazı Yolu'nu 3 Etapta Tamamlayacağız

Ak Parti Isparta İl Başkanı Furkan Cem Er, “ Dereboğazı yolunu 3 etapta tamamlamak için Vekillerimiz ile ve gerekli bakanlıklarla diyolog içerisinde olduklarını ve 5 yıllık görev süreci içerisinde 120 kilometrelik yolun 100 kilometresinin tamamlamaya yönelik çalışmalarının olduğunu belirtti.

Ak Parti İl Başkanı Furkan Cem Er’in Dereboğazı yolu ile ilgili açıklaması şöyle;
“Dereboğazı yolu’nun 60 Kilometrelik bir kısmı var. Bizim Dereboğazı yoluyla ilgili bir çalışmamız var. Bu 60 Km’lik kısmı 3 etap’a bölelim diye düşünüyoruz. Vekillerimizle de iştişaremiz bu yönde bakanlıklarla da bu şekilde görüşüldü. Neden? Burada ki 60 km’lik yolun yapımının % 100’ü hesap ettiğiniz zaman % 70’i kadarı sadece 20 km’lik kısmına gidiyor. Geriye kalan 40 kilometyrelik kısmı da baktığınız zaman % 30’luk bütçeyle halledebiliyoruz. % 100’üne bakıldığı zaman çok ciddi bir rakam. Kalan 60 kilometreyi 3 etap gibi değerlendirelim. Bu % 100’lük bütçeyi ilk başta hızlı bir şekilde mevcut tasarruf tedbirlerinin de açıklanmasıyla tamamlamak zor olacaktır. İlk 20 kilometresini birinci Etap, İkinci 20 kilometresini 2. Etap, bütçenin çok yekün tutanı viyadüklerle, tünellerle, yarma dolgu alanlarıyla, dağın yarılıp yolun diğer kısmına dolgu yapılacak asıl bütçe çıkan 20 kilometrelik kısmını daha sonraya bırakalım.

İlk başta ilk 20 kilometreyi ilk etap olarak yapalım. Buradan Ağlasun yolu sonrasına kadar olan yolu. Yine 2. Etap olarak Karacaören Barajından Antalya girişine kadar olan 20 kilometreyi 2 etap olarak tamamlayalım diye çalışıyoruz. Bu konuyla alakalı görüşmelerimiz şeçimden önce de başlamıştı. Gelendost yolu ile beraber takip ediyorduk. Gelendost yolunun, Madenliden itibaren olan kısmınının ihalesini seçimden önce yaptık. Mütaahhitle gerekli sözleşmeler, yer teslimi ve yapım aşamaları başladı. Dereboğazında da böyler bir yol izleyeceğiz. Niyetimiz, gayemiz yıl başından önce 1. Etap’ı tamamlayabilmek. Bir aksilik çıkmazsa tasarruf tedbirlerinden dolayı. Kurumlara gönderilen genelgeler gelmeye başladı. Orada ki duruma göre tekrar değerlendiririz. Ama Allah’ın izniyle bu 5 yıllık süreç içerisinde 120 kilometrelik yolun 100 kilometresinin tamamlamaya yönelik çalışmalarımız var. Bütün eforumuzu değil Büyük bir çoğunlukla eforumuzu Dereboğazı yolunda harcıyoruz.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum