Deregümü’nde Festival Başladı

Isparta’nın domates bahçesi ve karanfil diyarı Deregümü’nün geleneksel olarak düzenlediği festival başladı.

Yayınlanma:
Deregümü’nde Festival Başladı

Isparta’nın domates bahçesi ve karanfil diyarı Deregümü’nün geleneksel olarak düzenlediği festival yoğun ilgi gördü.

Festivale Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta AK Parti Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Keskin, Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cem Furkan Er, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, siyasi parti temsilcileri, Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, Isparta Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ali Savcı, Isparta Muhtarlar Odası Başkanı Gökhan Büyükleblebi ve çok sayıda davetli katıldı.

Festivaldeki konuşmasına köydeki tarımsal üretime büyük katkılar sunan kadınlara teşekkür ederek başlayan Vali Baruş; “Bir köyde festival düzenlemek kolay bir iş değil. Bu nedenle böyle birlik ve beraberlik havasını yansıtarak ülkemiz adına bizleri sevindiren bu festivali düzenleyen başta köy muhtarımız olmak üzere festivale katkı sunan firmalarımıza ve belediye başkanımıza diğer katkısı bulunanlara çok çok teşekkür ediyorum. Domates ve Karanfil Festivali Deregümü köyü ve çevre köylerimize hayırlı olsun. Muhtarımızın da ifade ettiği gibi 750 dekar araziden yaklaşık 10 bin ton domates üretiliyor. Köylülerimizin geliri birim başına son derece artmış durumda. Gördüğümüz kadarıyla Deregümü’nün göç gibi problemi yok. Gençlerimiz seralarda çalışıyor, üretim yapıyor, Türkiye’nin ekonomisine katkı sunuyor. Burada özellikle genç kadın çiftçilerimizi kutluyorum. Çünkü onların bu fedakarlığı olmazsa bu üretim gerçekleşemez. Bu festivale katılarak, bu birlik ve beraberlik havasına katkıda bulunduğunuz için siz değerli misafirleri saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.