Devlet Bahçeli'nin Portresini Halıya Dokudu

Halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin portresini halıya dokudu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2011 18:32
Devlet Bahçeli'nin Portresini Halıya Dokudu

Halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal,, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın'ın Nazilli ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Haluk Alıcı'nın siparişi üzerine Bahçeli'nin portresini dokuduğunu kaydetti.

Halıda 435 bin 600 düğüm kullanıldığını anlatan Aksakal, bir aylık süre içinde 4 işçiyle ipek halıya dokuma yaptıklarını aktardı. 600 tel, 726 sıradan oluşan halının 100 çarpı 120 santimetre olduğunu söyleyen Aksakal, halının etrafını ay yıldızlı motiflerle süslediklerini belirtti.

Devlet Bahçeli'nin üç hilalle birlikte portresinin olduğu eserde Nazilli Belediyesi'nin logosunun da bulunduğunu dile getiren Aksakal, ''Halıda, Bahçeli'nin (Türkiye'nin milli birliği, dirliği, kuruluş ilkeleri ve bin yıllık kardeşliği bizim için her türlü düşünce ve hesabın önünde ve üstündedir. Vatan bölünemez) ifadelerine de yer verdik'' diye konuştu.

Aksakal, yine Nazilli Belediye Başkanı Alıcı'nın isteğiyle Nazilli'nin milli mücadele döneminde simgesi olan Demirci Mehmet Efe'nin portresini de halıya dokutuklarını belirtti.

Milli mücadele döneminde Aydın cephesinde Yunan güçlerine karşı savaşan Milis Komutanı Demirci Mehmet Efe'nin portesinin de Nazilli Belediyesi'nde sergileneceğini kaydeden Aksakal, halının etrafında incir ve zeytin motifleri bulunacağını söyledi. Aksakal, eserde 126 renk kullanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum