Devletten Elektrik ve Doğalgaz Desteği

Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için devlet destekleri artarak devam ediyor.

Yayınlanma:
Devletten Elektrik ve Doğalgaz Desteği

Vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için devlet destekleri artarak devam ediyor. 1150 liraya kadar olan doğalgaz desteğinin bu yıl devam edeceği açıklanmıştı. Bunun yanında 260 liraya kadar da elektrik desteği sağlanacak.

Yüksek fatura korkusu vatandaşları şimdiden kara kara düşündürüyor. Kış mevsimi öncesi devletin ihtiyaç sahipleri için verdiği destekler ise devam ediyor. Bu desteklerden birisi de 'dar gelirliye elektrik tüketim desteği' uygulaması. Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar başvuruda bulunması halinde bu destek ödemesinden faydalanabiliyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

Başvurular ise ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılıyor. Daha önce 2.1 milyon abonenin faydalandığı elektrik desteği için sayı Şubat ayında 4 milyona çıkarılmıştı.

Hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekiyor. 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında geçerli olan bu tutar asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte 1.833 lira olarak belirlendi.

Bir başka deyişle dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu yardım için başvuru yapılabilir. Ödemeler her ay düzenli olarak PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor. PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmek yeterli.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.