Dijital Hastane Dönemi Başlıyor

Dijital Hastane Dönemi Başlıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2015 11:31
Dijital Hastane Dönemi Başlıyor

Röntgen çektirip, akşama kadar sonucu göstermek ya da tahlil verip günlerce beklemek tarih oluyor. 2016 yılında Isparta’da dijital Hastane dönemi başlayacak.

Sağlıkta Türkiye’de 1 numara olan Isparta çıtayı bir adım daha öteye götürmeye hazırlanıyor. Şu anda altyapı çalışmaları devam eden ve 2015 sonuna kadar tamamlanacak olan Dijital Hastaneye önümüzdeki yıl kavuşmuş olacağız. Peki, dijital hastane bize ne yenilikler getirecek?

BÜROKRASİ ORTADAN KALKIYOR JET HIZINA ULAŞIYORUZ
Dijital hastane dönemiyle birlikte ilimizde ilçelerde de dahil olmak üzere tüm hastanelerde dijital ortama geçilecek. Örneği röntgen. Şu anda sadece İl merkezinde olan dijital röntgen sistemi ilçelerde de olacak. Bununla birlikte yazışmalar ortadan kalkacak. Her şey dijital sistem üzerinden takip edilecek bu işlemler saniyeler içerisinde olacak. Bu projenin şu anda altyapısının tamamlanmaya çalışıldığı öğrenildi.

Öte yandan dijital dönemde ayrıca e-imza ve e-reçeteyle tanışacağız. Kısaca yazışma, evrak ve kağıdı artık kullanmayacağız. Doktorlar, hastaneler ve eczaneler arası kurulacak dijital sistem sayesinde hastalar sadece tedavi olacağı ve ilacını alacağı yere gidecek. Bu sisteme ise Türkiye’de ilk geçen illerden biri Isparta olacak.

TEK TUŞLA HER ŞEY HALLOLACAK
Diğer taraftan Isparta’daki hastaneler ile Bakanlık arasında da dijital bir sistem kurulacak. Bu sayede Ankara’ya eskiden 3 ayda gönderilen bir evrak şimdi 3 saniyede ilgili birime düşüp yine saniyeler içerisinde cevap alınabilecek. Dijital dönem ayrıca hastaneleri ciddi bir mali külfetten kurtaracak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.