"Dijitalleşmeyle Dünyayı Tanıyacağız"

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, dijitalleşme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade ederek" dünya üniversiteleri artık dijital alt yapıyla ön plana çıkıyor. Bizde üniversitenin her alanını dijitalleştiriyoruz." Dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2022 11:17
"Dijitalleşmeyle Dünyayı Tanıyacağız"

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, dijitalleşme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti.Çarıkçı, ‘Dünya üniversiteleri artık dijital alt yapıyla ön plana çıkıyor. Bizde üniversitenin her alanını dijitalleştiriyoruz. Dijitalleşmeyle dünya bizi bizde dünyayı yakından tanıyacağız” dedi.

Yüz yüze ve çevrim içi eğitim modellerinde öğrencilerine her daim kesintisiz eğitim sunmayı hedefleyen Süleyman Demirel Üniversitesi, dijitalleşmeyle 2023 hedeflerine ilerliyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) kuruluşundan bu yana en aktif dönemini yaşıyor.

Merkez, pandemi süresinde hızlı bir şekilde eyleme geçerek canlı dersleri ve çevrimiçi sınavları başarıyla gerçekleştirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, merkezin kuruluşundan bu yana yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Pandemi dönemiyle birlikte Süleyman Demirel Üniversitesinin dijitalleşme adımlarını hızlandırdığını vurgulayan Rektör Çarıkçı, “Üniversitemiz bu süreçte öncelikle Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini aktifleştirdi. Bu anlamda gereken altyapı yatırımlarını yaptı. Üniversite senatosu, “YÖK Dersleri” olarak tanımlanan ortak dersleri çevrim içi olarak yürütme kararı aldı. UZEM olarak alınan bu karara istinaden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, İngilizce ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerini uzaktan öğretim yoluyla verebilmek adına 3 dersin 14 haftalık videolarının profesyonel çekimlerini gerçekleştirmek için stüdyo ve tüm operasyonların yönetileceği ve öğrencilerin uygulamalı eğitim alacağı çalışma sahasını kurduk. İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin teorik eğitimlerinin yanında uygulama yapabilecekleri, kısmi-zamanlı çalışarak deneyim elde edecekleri bir ortam oluşturduk.” dedi.

Dijitalleşme yönünde Süleyman Demirel Üniversitesi’nin alt yapısına büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Çarıkçı: “Yeni dünya düzeninde üniversitelerin alt yapılarına büyük önem düşüyor. Bizde dünyayı tanımak, dünyanın da bizi tanıması için dijital alt yapıya önem veriyoruz. 2023 hedeflerimiz arasında dijitalleşmeyi tamamlamak istiyoruz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.