Dİkkat! Facebook, Hepsini "Donduracak"

Facebook, fotoğraflarınızı soğutmaya hazır. Facebook'un başa çıkmakta zorlandığı milyarlarca fotoğraf, çok yakında bu teknolojiyle "donacak!"

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2013 19:38
Dİkkat! Facebook, Hepsini "Donduracak"

Facebook'un siteye her gün yüklenen milyonlarca fotoğrafla beraber artan depolama yükünü ve sorununu çözmek üzere"soğuk depolama" yöntemlerini kullanmayı planladığını biliyorduk.

Sosyal dev, geçtiğimiz günlerde medyaya kapılarını açtığı henüz inşa halindeki binada, her gün yüklenen 350 milyon fotoğrafıve çok daha büyük bir eski fotoğraf arşivini nasıl saklayacağını gösterdi.

Merkez, şu an sadece iskelet halinde bulunuyor. Sonbahar aylarında çalışmaya başlayacak merkezdeki sunucular, normal sunuculara göre 8 kat daha fazla depolama alanına sahip olacak ancak güç tüketimi, normal bir sunucunun dörtte biri olacak.

Peki, bu tasarruf nasıl sağlanıyor? Facebook'un kullandığı donanım çok farklı bir teknolojiye sahip değil. Ancak ardışık izlerin üst üste getirilmesi ve inç başına daha fazla veri sığdırılması, depolamayı daha etkili hale getiriyor.

Sistem, farklı resim "yığınları" için aynı güç kaynağını kullanmayacak şekilde tasarlanmış, dolayısıyla bir noktadaki güç kaybı tüm sistemin çökmesine neden olmuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji