Diyabet Alarmı

Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şubesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Belediye İş Hanı önüne stant kuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2013 18:02
Diyabet Alarmı

Bilgilendirme ve uygulamalı diyabet testi yapan şube yetkilileri diyabet hastalığı konusunda vatandaşları uyardı.

Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, diyabet hastalığının günümüzde yaygınlaştığını belirtti. Aytaç, diyabet hastalığının yaşının 15 – 16 yaşına kadar düştüğünü açıklayarak, “diyabet hastalığı hayatımızın parçası oldu” dedi.

RAHATSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERİ BEKLİYORUZ
Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, Belediye İş Hanı önüne kurdukları stantta vatandaşlara diyabet hastalığı konusunda hem bilgilendirme hem de testler uyguladıklarını belirterek, “Bugün Dünya Diyabet Günü. Bizde bugün Belediye İş Hanı önünde vatandaşları bilgilendirmek için buradayız. Kurduğumuz standımız da hem gelen vatandaşları bilgilendiriyoruz, hem de vatandaşlarımıza diyabet ve şeker testleri uyguluyoruz. Rahatsızlık yaşadıklarını düşünen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

DİYABET HASTALIĞI 40 YAŞINDAN 15 YAŞINA DÜŞTÜ
Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, dünyada diyabet hastalık yaşının 40 yaşından 15 – 16 yaşına kadar düştüğünü belirterek, vatandaşlara diyabet hastalığından korunmak için her 6 ayda 1 kere test yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.
Aytaç, “Diyabet hastalığı her zaman tehlikeli bir hastalıktır. Bu hastalık Türkiye’de ve Dünya’da çok yaygın. Bunun önüne geçmek için çalışmalar yapılıyor. Ama tüm dünya vatandaşlarının diyabet hastalığı konusunda az bilgiye sahip olmaları şu anda diyabet hastalık yaşını 40 yaşından 15 – 16 yaşına kadar düşürdü. Biz buradan vatandaşlara her 6 ayda 1 kere diyabet ve şeker testi yaptırmaları konusunda uyarıyoruz. Şu anda Türkiye genelinde diyabet hastalık oranı yüzde 14’ün üzerinde. Bu çok yüksek bir oran” diye konuştu.

MAKARNA VE PİLAVI BİLE EKMEKLE YİYORUZ
Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, diyabet hastalığından korunmada iki önemli unsurun olduğunu ve bu unsurların yeme ve içmeye dikkat etmek ve doktor kontrollerinin yapılması olduğunu belirterek, “Diyabet hastalığından korunmanın en önemli unsuru yeme ve içmeye dikkat etmektir. Ama bizim Türk milletinde şöyle bir yanlış var. Biz makarnayı ve pilavı ekmekle yiyen bir milletiz. Bunlara kesinlikle dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca kilo aldıracak çok fazla ağır şeyler yemememiz gerekiyor. Bir diğer unsur ise doktor kontrolü ve yapılacak testlerden çıkan sonuçlardır” dedi.

SAĞLIĞA HARCANAN BÜTÇENİN YÜZDE 15’İ DİYABET İÇİN
Türk Diyabet Cemiyeti Isparta Şube Başkanı Mustafa Aytaç, devlet tarafından sağlık için ayrılan bütçenin yüzde 15’inin sadece diyabet hastalığı için kullanıldığını belirterek, “Diyabet hastalığı dünyada olduğu gibi Türkiye’de oldukça yaygınlaşmaya başladı. Hatta hızla ilerliyor. Bu konuda devletin yaptığı bazı çalışmalar var. Ama bu çalışmalarda yetersiz kalıyor. Türkiye’de sağlığa ayrılan bütçenin yüzde 15’i diyabet hastalığına harcanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.