Diyaliz Krizi: 33 Hasta Etkilendi, 14'ü Entübe Edildi

Dün Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşanan olaylar büyük tedirginlik yarattı. Diyalize giren birçok hasta aynı şikayetlerle hastaneye tekrar başvurdu.

Yayınlanma:
Diyaliz Krizi: 33 Hasta Etkilendi, 14'ü Entübe Edildi

Burdur'da diyaliz sonrası fenalaşan hastalar, aynı şikayetlerle hastaneye geri döndü. Diyalize giren hastalar baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu.

Durumu ağırlaşan hastaların sayısı hızla artınca yetkililer, diyalize giren tüm hastaları telefonla arayarak hastaneye çağırdı. Bazı hastalar ambulansla hastaneye getirildi.

Valilikten Acil Önlemler

İlk etapta sağlık durumu ağırlaşan 18 hasta, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi. Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla, gün içinde diyaliz tedavisi gören tüm hastalar hastanelere yönlendirildi. Burdur Valiliği, olayın ardından diyaliz merkezini kapatarak adli ve idari soruşturma başlattı.

Hastaların Durumu

Burdur, Bucak, Isparta, Afyonkarahisar ve Antalya'daki hastaneler ile özel diyaliz merkezlerine sevk edilen hastalardan 14'ü entübe edildi. Burdur Devlet Hastanesi'nde dün 08.00-12.00 ve 12.00-16.00 seanslarında diyalize giren hastaların durumu yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.