Diyanet Eğitim Krumu, İmamlarda Psikolog Değildir

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, “Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim, sadece onu yürütmek ve geliştirmekle yükümlü olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın alanıdır. Eğitimi imamlar değil öğretmenler verir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2022 09:06
Diyanet Eğitim Krumu, İmamlarda Psikolog Değildir

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan eğitim protokolünü eleştiren Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, “Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim, sadece onu yürütmek ve geliştirmekle yükümlü olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın alanıdır. Eğitimi imamlar değil öğretmenler verir” dedi.

Eğitim İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant, yaptığı açıklamada “Cumhuriyetin ilanıyla din ve devlet işleri birbirinden ayrılmış, dinin bir sömürü, kandırmaca ve baskı alanı olmaması için de Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. Ancak bugün Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP eliyle tüm kurumlardan güçlü hale getirilmeye çalışılmaktadır.  

Bir eğitim kurumu olmadığı halde Milli Eğitim Bakanlığı ile ardı arkası kesilmeden protokoller imzalayan, okul öncesi eğitimin adeta tamamen devredilmek istendiği Diyanet, bu kez de Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile imzaladığı protokolle eğitim alanındaki varlığını artırmıştır.

Protokole göre Diyanet artık TBB’nin ve belediyelerin elindeki mekanlarda ‘dini ve milli gün ve geceler’ gibi özellikli zaman dilimlerinde toplumu ‘din konusunda bilgilendirmek’ iddiasıyla programlar yapabilecek, kamu kuruluşu olan bu birimlerde “manevi danışmanlık” adı altında personel bulundurabilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum