Doktora Çirkin Saldırı / Tepki Yağdı

Doktora Çirkin Saldırı / Tepki Yağdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2019 22:34
Doktora Çirkin Saldırı / Tepki Yağdı

Isparta Şehir Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Uslu’ya bugün saat 15:00 civarında polikinlik hastası bir şahıs tarafından saldırı düzenlendi. Yapılan çirkin saldırının ardından Doç. Dr. Uslu’nun darp raporu aldığı öğrenildi.

Doktor Mustafa Uslu, darp edildiği sırada doktora şiddet alarmı olan ‘Beyaz kod’ uyarısı verdi. Güvenlik görevlileri tarafından şahıs yakalanırken, doktor Uslu’nun ise şikayetçi olduğu öğrenildi.

Sağlık camiası Doç. Dr. Uslu'ya yapılan saldırıyı kınadı.

Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi F. Ruşen KESKİN konuyla alakalı yaptığı açıklamada; “Hastanemiz hekimlerinden Op. Dr. Mustafa USLU’ya yapılan saldırı, sağlık camiası olarak bizleri çok üzmüştür. Doktoruna karşı sevgisiz, saygısız, daha da ötesi şiddet içeren bu yaklaşımlar aslında insan olmanın, vatandaş olmanın gereklerinden uzaklaşmadır.
Amacı her koşulda sağlık hizmeti sunmak olan sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin her türlüsünü kınıyorum.Toplumun her noktasında şiddet olaylarının son bulmasını temenni ediyorum.
Mustafa USLU kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir, olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim. “ dedi.

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya da bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Karakaya, "Isparta şehir hastanemiz ortopedi uzmanı Doc dr M .U.görevi başında darp edilmesi İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmiyoruz.
Vatandaşlarımıza her türlü şartlarda hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Şifa veren ellere vefa gösterilmesi konusunda toplum bilincini artırmak için hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın fedakârca sürdürdükleri çalışmaları her fırsatta dile getireceğimizi belirterek bu çirkin saldırının da sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyor, kendilerine ve hastane yönetimine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.