Dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı İlk Kez Konuştu (Video)

Dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı İlk Kez Konuştu: Kaza mı suikast mı?

Yayınlanma:
Dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı İlk Kez Konuştu (Video)

İstanbulIsparta seferini yaparken Keçiborlu yakınlarında düşen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında dava dosyası kapanmış olsa da olay gizemini korumaya devam ediyor. Kazanın yaşandığı tarihte Genelkurmay İstihbarat Başkanı olan E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, olayla ilgili ilk kez Haberin Oldu YouTube kanalında yayınlanan Köşeli Sohbetler programında Bora Tüfekli ve Ruzin Azerhan’a konuştu.

Peki, yaşanan olay kaza mı yoksa suikast mı?

İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı, 30 Kasım 2007'de Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.

Ölenler arasında enerji alanında pek çok kritik çalışma yürüten bilim insanları da vardı. Raporlar "Pilotaj hatası" yönündeydi.

Ancak yıllarca uçağın düşürülüp düşürülmediği tartışıldı. Artık dava dosyası kapandı. Sanıkların ikisi hakkında verilen cezaları Yargıtay onayladı.

Soru üzerine konuşan Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, kazayla ilgili yürütülen soruşturmanın yetersiz olduğunu ve olayın üzerinin örtüldüğünü söyledi.

Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “Bazı konular bu kadar tesadüf olabilir mi diye düşünüyoruz. Elbette olabilir ama hızlandırıcı ile ilgili çalışan bilim insanlarımızın aynı uçakta olması, o uçağın pilotaj hatası ya da teknik bir arıza sebebiyle dağa çarpması bir hayli ilginç” dedi.

Türkiye’nin toryum konusuyla ilgilenmesinin Batı’yı rahatsız ettiğini anlatan Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, “Toryum olayı var. Türkiye’nin böyle bir işin içinde olmasını engellemek istiyorlar. İsrail, İran’lı bilim insanlarını özellikle nükleer ile ilgili çalışan bilim insanlarına suikastlar düzenliyor. Amerikalılar 2. Dünya savaşından sonra Almanların bilim insanlarını kaçırıyor, öldürüyor. Yani, bu tür olaylar oluyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum