Dr. Çakmak CHP'den Aday Adaylığını Açıkladı

Uz. Dr. Tanseli Çakmak, CHP'den aday adaylığını açıkladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2011 17:19
Dr. Çakmak CHP'den Aday Adaylığını Açıkladı

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden istifa eden Opr. Dr. Tanseli Çakmak, 2011 genel seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Uzunca bir dönem hekim olarak hizmet verdiği Isparta halkına bundan sonra siyasi alanda hizmet vermeye karar verdiğini belirten Çakmak, parti binasında düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“CHP ilke ve ideal partisi olup toplumun her kesimini temsil eden bir partidir. Bu anlamda dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ve etnik ayrım yapılmaksızın Cumhuriyetçi bütün insanları bünyesinde barındırabilecek tek partidir. Kadınlara siyasi arenada en çok söz hakkı veren bir partiden aday olarak, sonuç ne olursa olsun küsmeden kırılmadan gönül koyduğum bu yolda çalışacağım. Eğitimli bir Türk kadını olarak merkez beni nerede görmek isterse orada olacağım.

Ispartamızla ilgili düşüncelerime gelince her geçen gün büyüyen bir şehir haline gelen Ispartamızın buna bağlı olarak ancak büyüdükçe sorunlarda bir kat daha büyümekte. Ispartamız her geçen yıl üniversite nüfusunun büyümesiyle, eğitim ve sağlık hareketliğindeki büyüme ile şehir kendine yetmemektedir. Ulaşım alt yapı imar, otopark, trafik gibi sorunları çözmeye sadece mahalli idarelerin gücü de artık yetmemektedir. Ispartamız büyüdükçe, Ispartalının bankalara olan kredi borçları son üç yılda beş kat daha artmış nüfusunun yarısının bankalara borçlu olan tek il olma rekorunu kırmıştır. Isparta büyüdükçe yatırımcılar Isparta'dan diğer illere kaçmıştır. Isparta büyüdükçe fabrikalar ve işletmeler azalmıştır.

Bir yıl içerisinde beş yüze yakın küçük esnaf ve işletme kepenk kapatmış. Ürettiği malzemeyi dünyadaki beş kıtaya ihraç eden Isparta'da işletmeciler ve fabrikalar elinde anahtar ve kilitle beklemekteler. Her geçen gün büyüyen Isparta'da vatandaşlar küçülmeye doğru gitmiştir. Bu işteki yanlışlığı görmemek mümkün değildir. Isparta büyüdükçe vatandaşlar ne kadar büyümüş veya küçülmüş bunu siz basın mensuplarıyla tek cümle ile paylaşmayı yeterli buluyorum. Tasarrufların Isparta'da kalmayıp dışarı gitmesi, Isparta'da kalan mevcut sermayenin ise yastık altında (bankalarda) neden yattığı oldukça düşündürücü ve araştırılması gereken en önemli konulardandır. Bu nedenle bu hayati konuların üstesinden gelmek adına sizlerin desteğine ve böyle bir göreve talibim. Takdir yüce kamuoyunun ve Ispartalı hemşerilerimizindir. Isparta'nın bu tür yaralarına neşter vuracak projelerimi ileriki günlerde sizlerle paylaşacağım.”

TANSELİ ÇAKMAK KİMDİR?
“İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1993 senesinde mezun olduktan sonra Bakırköy Doğumevinde kadın doğum ihtisası yaptım Ardından SSK Isparta hastanesinde ve Isparta doğum evinde sırayla hizmet verdim. 15 yıllık Ispartalıyım. Evliyim ve bir çocuk annesiyim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum