Dünya Standartlarındayız

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Mungan, Tüp Bebek Ünitesi'nin (IVF) dünya ortalamasını yakaladığını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2011 14:20
Dünya Standartlarındayız

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Mungan, Tüp Bebek Ünitesi'nin (IVF) dünya ortalamasını yakaladığını belirtti.

Prof. Dr. Tamer Mungan, Tüp Bebek Ünitesi'nde Hızlı Dondurma Tekniği ile gerek embriyo gerekse üreme hücrelerinin elde edilip dondurulması işleminin 2009 yılından bu yana başarı ile uygulandığını kaydetti.

Tüp Bebek Ünitesi'nde yeni bir uygulamanın daha başlatıldığını söyleyen Prof.Dr. Mungan, “Önceleri embiroyalar alındıktan sonra 3 gün içerisinde ana rahmine yerleştiriliyordu. Şimdi ise laboratuvarımızda yaptığımız yenilik sayesinde bu işlemi durumu uygun olan hastalarda 5. güne kadar çıkardık. Yani embriyoları 5 gün dışarıda büyütüp daha sonra ana rahmine yerleştirme olanağına sahip bir merkezde hastalarımıza en iyi ve sağlıklı hizmeti veriyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığının Yönetmeliği ile 35 yaş altında olan hastalara artık tek embriyo transferi yapıldığına değinen Prof.Dr. Mungan, “Önceleri bu yaş sınırlamasındaki hastalara 3 embriyo koyuluyordu. Ancak artık teke düşmesi ile başarı oranını bir miktar azaltıyor. Ancak sonuçta tek bebek sağlama ihtimali daha fazla olduğundan bu gebeliklerin normal bir gebelik halinde tamamlanma şansı artıyor” dedi.

Prof.Dr. Mungan, Hızlı Dondurma Tekniği (Vitrifikasyon) ile üreme hücrelerinde başarılı dondurma işleminin de yapıldığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Yüksek doz ilaç uygulamaları ile elde edilen yumurtaların, ileri teknoloji kullanılarak erkek üreme hücreleri ile birleştirilmesi sonucunda elde edilen embriyolar (çocuk ana hücreleri) kanuni sınırlama nedeniyle en fazla 1 adet olmak üzere ana rahmine verilmektedir. Arta kalan embriyolar ise dondurma teknolojisine sahip olmayan birimlerde maalesef kullanılamamakta ve atılmaktadır. Kliniğimizde bu durumun bertaraf edilmesi amacıyla Hızlı Dondurma Tekniği ile gerek embriyo gerekse üreme hücrelerinin elde edilip dondurulması işlemi kliniğimizde 2009 yılı başından itibaren başlamış olup halen başarıyla uygulanmaktadır"dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.