Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Büyük Zafer

Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Büyük Zafer

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2019 09:53
Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Büyük Zafer

Tarih sayfalarına altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin bugün 104. Yıldönümü. Bugün hem büyük zaferi kutlayacağız, hem de böylesine önemli bir zafer için canlarını veren yüzbinlerce şehidimizi dualarla anacağız.

Dünyada eşi ve benzeri görülmeyen Çanakkale Zaferi’nin 104’ncü yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Türk Askeri 104 yıl önce kahramanca mücadele etmiş ve yüzbinlerce şehit vermesine rağmen düşmana geçit vermeyerek Çanakkale’de büyük bir destan yazmıştı.
Tarih sayfalarına altın harflerle geçen bu büyük zaferin yıldönümü bugün İlimizde de gerçekleştirilecek çeşitli törenlerle kutlanacak.

İlk tören Garnizon Şehitliğinde yapılacak. Şehitlik alanına Valilik, Silahlı Kuvvetler, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malülü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı söylenecek. Tören, daha sonra gelen mesajların okunması, günün anlamını belirten konuşmaların yapılması, şehitlik özel defterinin imzalanması ve şehit mezarlarının ziyareti ve karanfil sunulması ile son bulacak. Daha sonra özel anma programı gerçekleştirilecek.

Kültür Sinemasındaki törenin ardından Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ve Muharip Gaziler Derneği Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığındaki heyetçe ziyaret edilecek.

Çanakkale Zaferinin 104. yıldönümü dolayısıyla ayrıca çeşitli okullardan öğrenci grupları da hafta boyunca Garnizon şehitliğini ziyaret edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.