Düşünce Yerine Yatırım

Isparta Valisi Memduh Oğuz, projelerin kısa sürede düşünceden çıkıp, yatırıma dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2011 15:33
Düşünce Yerine Yatırım

Isparta Valisi Memduh Oğuz, projelerin kısa sürede düşünceden çıkıp, yatırıma dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yatırımcılara yönelik ''Körfez Ülkeleri ve Pazarlamaya Giriş'' konulu seminer düzenlendi.

Vali Oğuz, seminerde yaptığı konuşmada, BAKA ile ilgili bilgi aldığını ve böyle bir kurumun resmi anlamda kurulmasının yatırımcılar açısından büyük bir şans olduğunu belirtti. Kurum içinde uzmanlaşmış kişilerin görev yaptığını söyleyen Oğuz, BAKA'nın yatırımların önünü açacak vizyon üstlendiğini ifade etti.

Artık zamanın çok önemli bir unsur olduğunu ve projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Oğuz, ''Bir projeyi ortaya koymak için aylarca düşünmek bizi gelişmelerin gerisinde koyacaktır. Dolayısıyla artık daha seri düşünerek, düşüncelerimizi de hızlı bir şekilde yatırıma dönüştürmek durumundayız'' diye konuştu.

Aksi takdirde yatırımların gerektiği zaman, gerektiği yerde başarıya ulaşamayacağını ifade eden Oğuz, BAKA'nın özellikle projelerin hayata geçişi noktasında gerekli desteği göstereceğini bildirdi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, ajansın yeni kurulmasına rağmen hızlı bir şekilde çalışmalara başladığını ve yatırımlar konusunda destekler verdiğini aktardı. İş dünyasında herkesin birşeyler yapmak istediğini, ancak kimin nereye, nasıl başvuracağı, kiminle nasıl bağlantı kuracağı yönünde bilgi eksikliği yaşadığını anlatan Engin, şöyle konuştu:
''İşte bu noktada devreye Dış İşleri Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi giriyor. Bilindiği gibi 1970'li yıllarda ülkemizin ihracatı 3 milyar dolarlardı. Neden? Çünkü o dönemlerde kapasite durumu azdı. Şimdi ise ihracatımız 113 milyar dolara yükselmiş durumda. Bu durum Isparta'da ise 126 milyon dolara kadar çıktı. Tabi ihracatımızın daha da artırılması, ilimiz ve ülkemiz açısından son derece iyi bir durum olacaktır. İhracat yapabilmek için de bir çok ülkeyle irtibat kurmak ve bağlantı içinde olmak gerekmektedir.'' dedi.

Bağlantı konusunda Körfez ülkelerini örnek gösteren Engin, BAKA olarak Körfez ülkeleri büyükelçileriyle görüşerek, ihracatı geliştirme yönünde adımlar atıldığını kaydetti. Engin, burada verilecek seminerde de bağlantıların nasıl kurulacağı yönünde bilgiler verileceğini aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından yatırımcılara Körfez ülkelerine yapılacak yatırımlarda izlenecek yöntem anlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.