Düşünür Geleceğini Düşünür

Düşünür Geleceğini Düşünür

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2022 11:17
Düşünür Geleceğini Düşünür

Düşünür Koleji Rehberlik Birimi olarak rehberlik faaliyetlerimizi modern çağa uygun ve yenilikçi bakış açısıyla kurgulayarak hayata geçiriyoruz.

MESLEKİ GÖLGELEME MODELİ

Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmek için yaptığı ve genellikle yoğun bir eğitim, çalışmayı gerektiren sürecin sonunda kişilerin kazandığı unvanın adıdır.

Yoğun ve uzun bir eğitimin sonunda mesleğin bize ait olmadığını keşfetmek büyük bir kayıp olurdu. Bu sebeple öğrencilerimizin kendilerini keşfetmesi ve kendilerine en uygun meslekleri yapmaları adına “Mesleki Gölgeleme Modeli”ni hayata geçiriyoruz.

PEKİ NEDİR BU MESLEKİ GÖLGELEME MODELİ?

1.Aşama: Üzerine çalışılacak meslek dallarının belirlenmesi.

Öğrencilerle fikir alışverişi yapılarak keşfetmek istediği meslek dalları listelenir.

2.Aşama: Meslek tanıtımları

Belirlenen meslek dallarında çalışan uzmanlarla öğrencilerin bir araya gelmesi. Öğrencilerimiz bilgi almak istedikleri meslek uzmanları ile bireysel görüşmeler yaparak, öğrenmek istedikleri tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olma imkanına sahip olurlar.

3.Aşama: Staj imkanı

Öğrencilerimize istedikleri mesleklerde staj imkanı sağlanarak; mesleğin atmosferini soluması ve kendisine uygun olup olmadığını keşfetmesini olanaklı kılıyor. Ayrıca öğrencilerimiz Staj sonunda referans mektubu alarak yurt dışında üniversite kabullerinde de kullanabilecekleri portfolyolarına katkı sağlamış oluyorlar.

Öğrencilerimizin deneyimlerini paylaştıkları süreç değerlendirme yazıları ile “mesleki gölgeleme modeli” tamamlanmış oluyor.

 

Düşünür Koleji PDR birimi olarak;

Öğrencilerini; tanıyan, ihtiyaç ve destek alanlarını bilen  ve anında müdahale eden, gerçekçi kariyer hedefleri belirlemeleri için yönlendiren “Etkin Rehberlik Faaliyetlerini” esas alıyoruz.

*Farklı düşün*Fark yarat* Özgün ol*

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.