Eğirdir Belediyesi'nin Doğa Katliamı Cezasız Kalmadı

Eğirdir Gölü'nün kenarında eskiden balık havuzu olarak kullanılan yere, Eğirdir Belediyesi tarafından arıtma tesisinden çıkan atıklar doldurularak oluşan çevre katliamına Eğirdir Kaymakamlığı ‘DUR’ dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2022 18:41
Eğirdir Belediyesi'nin Doğa Katliamı Cezasız Kalmadı

Eğirdir Gölü'nün kenarında eskiden balık havuzu olarak kullanılan yere Eğirdir Belediyesi tarafından arıtma tesisinden çıkan atıklar doldurularak oluşan çevre katliamına Eğirdir Kaymakamlığı ‘dur’ dedi.

Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su gölü ve bölgenin en büyük içme suyu rezervi olan Eğirdir Gölü kıyısında Eğirdir Belediyesi tarafından 8 Nisan 2022 tarihinde bir dönem balık havuzu olarak kullanılan yere arıtma tesisinden çıkan atıklarla doldurularak çevre katliamına neden olmuştu.Yaşanan çevre katliamına tepki gösteren CHP Eğirdir ilçe Başkanı Mehmet Murat Yılmaz, konu hakkında Eğirdir Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi verdi.

Eğirdir Kaymakamlığı tarafından konuya ilişkin verilen cevapta "bahse konu alanda inceleme yapılarak, Eğirdir Belediye Başkanlığına 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanmıştır..." denildi.

CHP Eğirdir ilçe Başkanı Mehmet Murat Yılmaz" Kaymakamlık verdiğim dilekçeye cevap verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü çevre katliamına neden olan bu girişimi durdurmuş ve para cezası vermiş. Fakat bu alanın bir kısmı doldurulmuştu atıklarla. Biz de bunun kaldırılması ile ilgili talepte bulunmuştuk. Çünkü burası göl havzası ve içme su kaynağı. Şu anda durduruldu ve belediyeye ceza kesildi” dedi. Bu Haberi İlk Kez Ajans32’de Okuyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.