Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı

Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, ''Eğirdir Gölü Özel Hükümleri, Havza Koruma Planı Uygulama Programı ve Koruma Alanları Haritası'' taslağının kendisine ulaştığını belirterek süreçte sona doğru yaklaştıklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2011 18:28
Eğirdir Gölü Havza Koruma Planı

Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, ''Eğirdir Gölü Özel Hükümleri, Havza Koruma Planı Uygulama Programı ve Koruma Alanları Haritası'' taslağının kendisine ulaştığını belirterek süreçte sona doğru yaklaştıklarını bildirdi.
    
Kurt yaptığı yazılı açıklamada, ''Eğirdir Gölü Özel Hükümleri, havza koruma planı uygulama programı ve koruma alanları haritası'' çalışmaları ile ilgili Çevre ve Orman Bakanlığı'nda Tübitak ve ilgili müsteşarlık yetkililerinden brifing aldıklarını belirtti.
    
Kurt şunları kaydetti: ''Kendi fikirlerimizi beyan ettikten sonra ilgili bütün kişi ve kurumların görüşlerinin alınması hususunda fikir birliğine vararak çalışmalarımızı hızlandırdık. Adım adım takip ettiğimiz ve her aşamasını hemşehrilerimizle paylaştığım süreçte sona doğru yaklaştık'' dedi.
    
Konuyla ilgili kendilerine ulaşan bütün fikirleri bakanlığın ilgili daire başkanlıklarına anında ulaştırdıklarını ifade eden Kurt, Isparta'ya içme ve kullanma suyu temin edilen Eğridir Gölü'nün mevcut su kalitesinin ve gölden uzun dönem yararlanılması amacıyla Bakanlık tarafından yürütülen ''Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları'' kapsamında oluşturulan ''Eğirdir Gölü Özel Hükümleri, Havza Koruma Planı Uygulama Programı ve Koruma Alanları Haritası'' taslağının kendisine ulaştığını ifade etti.
    
İlgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunulacak taslağın, ayrıca halkın bilgilendirilmesi için askıya çıkacağını belirten Kurt, taslağın, yapılacak değerlendirmelerin ışığında yeniden düzenlenerek son halini alacağını belirtti.
    
Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Yıllardır devam eden Eğirdir Gölü ve çevresinin tabii halini ve zenginliklerini koruma-kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere tüm özellikleri ile aktarabilmek için gösterilen uğraşlar, böylece yasal bir zemin üzerine oturtulmuş olacaktır. Bu güne kadar yapılan çalışmalarda söz konusu coğrafi alan ve jeolojik yapının doğal neticeleri ile insan unsurunun karıştığı tabii yaşam modeli, böylece biri diğerini yok etmeden gerçekleşecektir. Bu noktaya gelirken tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ve bölgede yaşayan insanımız gerçekten zorluklarla karşılaştılar. Büyük gayret sarf ettiler. Az ya da çok katkısı olan herkese teşekkür etmek gerekiyor. Bu çalışma bizlere dünyanın incisi Eğirdir Gölü ile beraber yaşamanın farklılığı ve zenginliğini ve bunun devamlılığını sağlayacaktır. Bakanlığımızın internet sitesinden kolayca incelenip, görülebilecek olan bu taslak çalışma yasal çerçeve içinde insanımıza mümkün olduğunca getirebilecek rahatlamaları sağlamak maksatlı olup, bu çerçevede tüm görüşlere açılmıştır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.