Eğirdir Gölü Kıyısındaki Kapalı Alanlar Yıkılıyor

Eğirdir ilçesi Yeşilada Mahallesi'ndeki turistik işletmelerin göl kenarında bulunan kısımlarının yıkımına başlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2011 11:58
Eğirdir Gölü Kıyısındaki Kapalı Alanlar Yıkılıyor

Eğirdir ilçesi Yeşilada Mahallesi'ndeki turistik işletmelerin göl kenarında bulunan kısımlarının yıkımına başlandı.

Yeşilada'nın etrafındaki dolgu alanları üzerinde faaliyet gösteren restoranların izinsiz ve ruhsatsız olarak inşaa ettiği eklentiler sökülerek ortadan kaldırılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Gölü'ndeki Yeşilada'nın 3. derece doğal sit alanı, Canada'nın ise 1. derecede doğal sit alanı olduğunu hatırlattı.

Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 18 Ağustos 2010 ve 20 Ocak /2011 tarihlerinde izinsiz, ruhsatsız yapılan bütün kapalı alanların kaldırılmasının kendilerinden yazılı olarak istendiğini kaydeden Özmeral, daha sonra Eğirdir Kaymakamlığı’nın da 17 ve 21 Şubat 2011 tarihli yazıları gereği bir işletmeci hariç diğerlerinin gönüllü sökme işine başladığını bildirdi.

Söküm işlemini gerçekleştirmeyen Melodi Restaurant’ın kullandığı göl kenarındaki kapalı alan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekiplerince mühürlendi. İşlemler sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gerekli desteği verdiği belirtildi. Bütün işlerini kanunlara göre yaptıklarını kaydeden Başkan Özmeral, amaçlarının halkın Yeşilada’da ve göl kenarından rahatça yürüyebilmesini sağlanmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.