Eğirdir Gölü Koruma Planı Görücüye Çıktı

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 'Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme' Çalışmalarına İlişkin Bir Taslak Hazırladığını Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2011 16:25
Eğirdir Gölü Koruma Planı Görücüye Çıktı

AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 'Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme' çalışmalarına ilişkin bir taslak hazırladığını söyledi.

AK Parti'li Haydar Kemal Kurt, Isparta'nın içme ve kullanma suyu temin edilen Eğirdir Gölü'nün mevcut su kalitesinin korunması, gölden uzun dönem yararlanılması amacıyla Havza Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme çalışması yapıldığını kaydetti.

Çalışmanın bakanlığın internet sitesinde yayınlanmaya başladığını belirten Kurt, "Ana hatları ile yapılan bu çalışma, öncelikle bir taslak çalışmadır. İlgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunulacak, ayrıca halkın bilgilendirilmesi için askıya çıkacak bu taslak, yapılacak değerlendirmelerin ışığında yeniden düzenlenerek son halini alacaktır. Yıllardır devam eden Eğirdir Gölü ve çevresinin tabii halini ve zenginliklerini koruma- kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere tüm özellikleriyle aktarabilmek için gösterilen uğraşlar, böylece yasal bir zemin üzerine oturtulmuş olacaktır." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum