Eğirdir Gölü Su Kotu Bir Hafta İçerisinde 8 Santim Yükseldi

Türkiye’nin dördüncü büyük gölü Eğirdir’de son zamanlarda etkili olan kar ve yağmur yağışlarının ardından su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2022 21:58
Eğirdir Gölü Su Kotu Bir Hafta İçerisinde 8 Santim Yükseldi

Eğirdir Gölü’nün su kotu, Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKOBİR) Eğirdir Müdürlüğü tarafından bugün Eğirdir Limanı'nda yapılan ölçümleme sonucu 915.34 metre olarak belirlendi.

 "Yedi renkli göl" olarak bilinen, doğal güzelliğiyle çok sayıda ziyaretçi çeken ve son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen Eğirdir Gölü'ne son yağışlar adeta can suyu oldu.Eğirdir Gölü’nün su kotu, Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKOBİR) Eğirdir Müdürlüğü tarafından bugün Eğirdir Limanı'nda yapılan ölçümleme sonucu 915.34 metre olarak belirlendi.

 11 Şubat 2022 tarihinde yapılan ölçümlemede 915.26 olan Eğirdir Gölü su kotu bir hafta içerisinde 8 santim daha yükselerek 915.34 metre seviyesine ulaştı.

Eğirdir gölü su kotu geçen yıl (19 Şubat 2021) tarihinde 915.83 metre idi.

Gölümüzün su kotu geçen yıla oranla hala 49 santim daha düşük seviyede.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum