Eğirdir Gölü Ve Tarımsal Sulama

Eğirdir Gölü Ve Tarımsal Sulama

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2021 13:27
Eğirdir Gölü Ve Tarımsal Sulama

Ispartalılar Vakfı, Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi paydaşlığında Eğirdir Gölü'nün bugünkü durumunu görüşmek, küresel iklim değişikliği ve kuraklık konularını tarımsal politikalar bağlamında değerlendirmek amacıyla "Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama" konulu çalıştay düzenlendi

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen çalıştaya Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekilleri Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, Aylin Cesur, DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

"Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama" Bilimsel çalıştayının düzenlenmesinde emeği gecen herkese teşekkür ederek, konuşmasına başlayan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kuraklığın bir gerçek olduğunu belirterek, bu çalıştayın ana hedefinin Eğirdir gölünün ömrünün nasıl uzatılabileceği ve gölün suyunun nasıl daha rantabıl kullanılabileceğine yönelik olduğunu söyledi. Vali Seymenoğlu "bu çalıştayın sonucu bizim için bir rehber olacak. Parlamentodaki temsilcilerimiz ile de bu sürecin bir kanuni yükümlülüklere dönüştürülmesi konusunda çalışmalarımız devam edecek" dedi.

4 oturumda düzenlenen çalıştayda bilim insanları ve sektörün içinde bulunan onlarca kişi "Eğirdir Gölü ve Tarımsal Sulama" konusuyla ilgili tez ve yapılan bilimsel çalışmaları katılımcılar ile paylaştılar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum