Egirdir Gölü'nde Tarihi Mezar Ortaya Çıktı

Egirdir Gölü’nde önemli bir tarihi eser su üstüne çıktı.

Yayınlanma:
Egirdir Gölü'nde Tarihi Mezar Ortaya Çıktı

Egirdir Gölü’nde önemli bir tarihi eser su üstüne çıktı. İlçe merkezine yaklasik 5 kilometre mesafede yer alan küçük adaciklarin kiyisinda, Geç Roma Dönemi’ne ait ve yaklasik 2500 yillik oldugu tahmin edilen bir mezar sistemi bulundu.

Antik mezar tasini bölgede yüzerken kesfeden Egitimci-Yazar Murat Ural’in, Emekli Astsubay Mustafa Karsu ile birlikte Isparta Müze Müdürlügüne basvurdu.

Basvuru sonucunda bölgeye gelen arkeoloji uzmanlari, mezar tasinin bulundugu adacikta yaptiklari arastirmada Roma Dönemi’ne ait bir yapilasmaya ait izler tespit ederek, Geç Antik Çag’dan kalma kiremit parçalari bulundu.

Üzerlerinde antik bir yerlesim alani oldugu düsünülen adaciklardaki kesifle ilgili bilgi veren Isparta Müze Müdürü Mustafa Akaslan, konunun Antalya Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügüne iletildigini, uzmanlarin incelemesinin ardindan bölgenin tarihi sit alani olarak ilan edilebilecegini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.