Eğirdir Gölü'ndeki Çevre Katliamı

Eğirdir Gölü'nün kıyısına çöp döküldüğü haberlerinin ardından, üzeri toprakla kapatılan bölümlerde de Isparta Valisi Memduh Oğuz'un talimatıyla yeniden temizlik çalışması başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2011 11:56
Eğirdir Gölü'ndeki Çevre Katliamı

Vali Memduh Oğuz, temizlik çalışmalarını yerinde denetledi. Çalışmaları Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Nuri Özmeral, Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü de izledi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eğirdir Gölü'nün sadece Isparta ve Türkiye değil, dünya için de önemli bir göl olduğuna dikkati çekti. Gölün korunması için titiz davranılması gerektiğine değinen Oğuz, bu görevin kendilerine mevzuat tarafından verildiğini ifade etti.

Bölgede yaşanan kirliliğin Aa muhabiri tarafından kendisine iletildiğini anlatan Oğuz, "Belediye Başkanı ile biraraya geldik. Olumsuzluğa meydan verilmemesi için yasal işlem yapılması gerektiğini söyledik. Çevre İl Müdürlüğü elemanları burada tespitlerde bulundu. Bu alan asfalt yola kadar temizlenmeli ve tabii haline getirilmelidir. Bu iş Eğirdir Belediyesinin gücünü aşar, araç gereç desteği ile halletmek lazım" dedi.

Temizlik çalışması için hiçbir harcamadan kaçınmayacaklarını vurgulayan Oğuz, "Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü çalışmalarını sürdürecek. Toprak altında çöp varsa o topraklar da kaldırılacak. Burası çöp depolama alanı değil" diye konuştu.

Bir gazetecinin kirlilikle ilgili cezai işlem uygulanıp uygulanmadığı yönündeki sorusuna Oğuz, "Yetkili merci doğrudan Çevre İl Müdürlüğüdür. Bu konuda prosedür devam ediyor" yanıtını verdi.

Belediye Başkanı Nuri Özmeral da kirliliği bu konuda yapılan haberlerden sonra öğrendiğini belirterek, "Buraların dinlenme alanı, karavan yeri olmasını arzu ediyoruz" dedi.

-OLAY-

Ülkenin sayılı içme suyu kaynaklarından, Isparta Valiliği ile TÜBİTAK tarafından, 3 yıl önce koruma eylem planı harekete geçilen Eğirdir Gölü'nün kıyısının çöp atıklarına maruz kaldığı tespit edilmiş, Aa muhabirinin kirliliği haber yapması üzerine yetkililer harekete geçmişti. Çöplerin bu alana Eğirdir Belediyesine ait araçlar tarafından dökülmesinden haberdar olmadığını belirten Belediye Başkanı Nuri Özmeral'in talimatıyla bölgede çalışmalara başlanmış, ancak çöplerin bir kısmının kaldırıldığı, kalan bölümlerin üzerinin de toprakla örtüldüğü anlaşılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.