Eğirdir Halkının Beklediği İş Merkezinin İnşaatı Devam Ediyor

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün talimatları ile ‘Kale Meydanı İş Merkezi’ yapımı gerçekleşiyor. 32 işyerinden 16’sının satışı ise 28 Mart’ta gerçekleşecek.

Yayınlanma:
Eğirdir Halkının Beklediği İş Merkezinin İnşaatı Devam Ediyor

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün talimatları ile ‘Kale Meydanı İş Merkezi’ yapımı gerçekleşiyor. 32 işyerinden 16’sının satışı ise 28 Mart’ta gerçekleşecek.

Günümüzden birkaç yıl önce kalenin güney batısında bir çarşı yapısı bulunmaktaydı. Ancak mevcut çarşı, meydanı daha tanımlı hale getirse de hem fiziksel olarak yetersiz kalmakta hem de görsel kalite açısından kale ve meydanı olumsuz etkilemekte idi. Bu sebeple hem ticari yönden hem de kent estetiği açısından günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek, Cami Mahallesi 5 ada 22 parsel üzerinde bodrum katında 78 araç kapasiteli kapalı otopark, zemin katında 32 adet işyeri düşünülmüş olup 2017 yılında projelendirilmişti.

Yapılan projede düşünülen kapalı otopark ile kent meydanındaki taşıt kirliliğinin önüne geçerken tarihi kalenin ön plana çıkması planlanmıştır. Zemin katında yapılacak dükkanlar ile de ilçemizdeki ticari faaliyetlerin artmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca yapılacak dükkanlar, turizm açısından önemli ana ulaşım güzergahı üzerinde bulunması sebebiyle yerli ve yabancı turistler içinde uğrak noktası olacaktır. Şüphesiz bu durum bölgede ticari faaliyet gösterecek vatandaşlarımız için gelir kapısı olacak, istihdam ve ekonomi yönünden ilçemizi güçlendirecektir.

Bu sebeplerle söz konusu taşınmaz üzerinde 2018-2019 Yıllarında yapımına başlanmış olup inşai faaliyetler için 25 Ocak 2023 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilmiş olup ihale 40 Milyon 500 bin bedel ile Emre ÖZTÜRK’de (Atölye Yapı) kalmıştır. 15 Şubat 2023 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış olup; En geç 01.03.2023 inşaat başlanıp 31.12.2023 tarihine kadar anahtar teslimi bitirilerek teslim edilecektir.

Taşınmaz 2.739,01 m² yüzölçümlü olup; toplamda 1.136 m² 32 adet dükkan yapılacaktır.

16 DÜKKANIN SATIŞ İHALESİ 28 MART’TA

İnşaat çalışmaları devam eden ve bu yılın sonuna kadar bitmesi planlanan Kale Meydanı (Sirkeci) İş Merkezi’ne ait 16 işyerinin ihalesi 28.03.2023 Salı günü saat 14.30’da Eğirdir Belediye Başkanlık Makamında Belediye Encümeni huzurunda geçekleşecek.

Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ebubekir Genç ‘İlçemizde bulunan tarihi kalemizin önünde beş altı yıl önce eski bir çarşımız bulunmaktaydı. 2017 yılında modern bir çarşı projelendirilerek hayata geçirilmek istenmiştir. Günümüze kadar çeşitli inşaat faaliyetleri devam etmekteydi. 2020 yılında yapmış olduğumuz ihaleyle zemin katın tamamını ve bodrum kattaki otoparkın tamiratını ihale ettik. Firmamız işe başladı. Hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah bu yıl içerisinde yakın zamanda tamamını bitirerek halkımızın arzına sunulacaktır. Burada modern bir çarşı projesi inşaa edeceğiz.

Çünkü hem kent estetiğini sağlayacak, hem de çarşı merkezinde olmasından dolayı ticari akışın çok güçlü olduğu bir nokta. Buradaki 32 adet iş yeri, ticari faaliyetlerde ön sırada olacağını düşünmekteyiz. Aynı zamanda bodrum katında bulunan otoparkımız da ilçemizin otopark sorununu bir nebze de olsa çözecektir diye düşünüyoruz. Aynı zamanda bu ayın yirmi sekizinde saat 14.30’da başkanlık makamında 32 dükkanın 16 tanesinin satışı gerçekleştirilecektir. B ve C blokta bulunan 18, 49, 37 ve 51 metrekareden oluşan çeşitli metrekarelere sahip dükkanlar halkımızın satışına sunulacaktır. Ticari akış olarak Eğirdir'imizin en uygun, en güzel yeri merkezi konumdadır.

Cami Mahallesi'nin göbeği diye nitelendirebiliriz. Satışlarda halkımızın ilgisini bekliyoruz. Eğirdir'imize yakışan, modern bir çarşı inşallah bu yıl içinde bu yıl sonuç sonlanmadan arzına sunacaktır, diye düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.’ İfadelerinin kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.