Eğirdir’de Barınma Sorunu

Eğirdir’de Barınma Sorunu

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2021 19:24
Eğirdir’de Barınma Sorunu

Türkiye genelinde eğitim ve öğretimin yeniden açılmasının ardından özellikle üniversite öğrencileri eğitim aldıkları şehirlere geldi. Öğrencileri ise eğitim aldıkları il veya ilçede bekleyen en büyük sorunlarından bir tanesi de barınma oldu.

ÖĞRENCİLER ISPARTA’YA GİDİP GELİYOR

Isparta’nın Eğridir İlçesi Meslek Yüksek Okulu’nu tercih eden öğrencilerinde ilk sorunu arasında barınma yer aldı. Öğrenciler ilçede yurtların dolu olmasından dolayı Isparta  merkezdeki KYK yurtlarını veya apartları tercih etmek zorunda kaldı.

KONTENJAN YÜZDE YÜZ DOLU

Eğirdir Belediye Meclisi’nde meslek yüksek okulu ile ilgili bilgiler veren  Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Gök, 2021 yılında okullarının kontenjanlarının yüzde yüz oranında dolduğunu ifade etti. Bu nedenle barınma sorunun cereyan ettiğini söyleyen Gök, öğrencilerin Isparta KYK yurtlarında ikamet ettiklerini söyledi.

BEELEDİYE OTOBÜS DESTEĞİ VERİYOR

Eğirdir Belediyesi ise Isparta’ya gidip gelmek zorunda olan öğrenciler için otobüs desteği veriyor. MYO Müdürü Gök, bu desteklerinden ötürü ilçe Belediye Başkanı Veli Gök’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.