Eğirdir’de Elma Hasat Festivali Düzenlendi

Eğirdir’de Elma Hasat Festivali Düzenlendi

Yayınlanma:
Eğirdir’de Elma Hasat Festivali Düzenlendi

Türkiye’nin elma bahçesi Eğirdir’de başlayan elma hasadı düzenlenen festivalle kutlandı. Bu yıl ilki düzenlenen festival kortej yürüyüşüyle başladı.

Eğirdir Belediyesi önünde açılışı yapılan festivale Vali Aydın Baruş, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, meslek odaları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eğirdirli öğrencilerin halk oyunu gösterisiyle başlayan açılışta ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Konuşmaların sonrasında en büyük elmayı yetiştiren üreticilere Vali Baruş tarafından hediyeleri takdim edildi. Yarışmada 504 gramlık elma yetiştiren Ali Sarıdoğan birinci oldu.Ardından alanda kurulan stantları tek tek dolaşan Vali Baruş esnaf, el sanatları ustaları ve elma üreticileriyle sohbet etti, stantlardaki ürünleri inceledi.Vali Baruş ayrıca Eğirdir’de çekimleri devam eden Gül Masalı dizisinin setini de ziyaret ederek bir süre çekimleri izledi set çalışanları ve oyunculara kolaylıklar diledi.Açılış programının sonunda Eğirdir’i 1950’li yıllarda elmacılıkla tanıştıran merhum Halil Üstün’ün kurduğu ilk elma bahçesinde elma hasadı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.