Eğirdir’de Kadastro Ne Durumda?

Eğirdir’de Kadastro Ne Durumda?

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2021 11:36
Eğirdir’de Kadastro Ne Durumda?

Eğirdir Belediye Meclisi Başkan Veli Gök'ün Başkanlığında Kasım ayı birleşimlerine devam ediyor. Her gün gerçekleşen birleşimlerde kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve yetkilileri ile Eğirdir Belediye Meclisi Eğirdir halkı için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Isparta Kadastro Müdürü Ali Soydan Eğirdir Belediye Meclisi'ne yaptığı konuşmada Eğirdir'in Kadastro durumunu anlattı. SOYDAN; 2010 tarihli 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Kanunuyla her ilde tek kadastro müdürlüğü, her ilçede de tek tapu müdürlüğü bulunmaktadır.

1-İLK TESİS KADASTROSU:

İlçenin tüm birimlerinde ilk tesisi kadastro çalışmaları tamamlanmıştır.

2-KADASTRO GÜNCELLEME/SAYISALLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI:

İlk tesis kadastrosunun teknik modernizasyonu sağlayarak ülke genelinde ortak tek koordinar sistemine geçirilmesi için yapılan çalışmalardır. Bu sayede tüm kadastro paftaları ve bilgileri günümüz ölçme ve bilgisayar teknolojilerinden yararlanarak modernize edilmesi, tapu verileri ile entegre edilmesi ve sayısal duruma getirilerek internet ortamında yasal sınırlamalar da

dikkate alınmak suretiyle paylaşım ve kullanımının sağlanması hedeflenmiştir.

3-KADASTRO GÜNCELLEME VE SAYISALLAŞTIRMASI BİTEN BİRİMLER:

1 AKDOĞAN

2 AŞAĞIGÖKDERE

3 BAĞACIK

4 BALKIRI

5 BAYBOĞAN

6 BOYALI

7 ÇAYKÖY

8 EYÜPLER

9 GÖKÇEHÜYÜK

10 GÖKTAŞ

11 HAYMANA

12 KIRINTI

13 MAHMATLAR

14 SİPAHİLER

15 SORKUNCAK

16 TEPELİ

17 YILGINCAK

4-KADASTRO GÜNCELLEME VE SAYISALLAŞTIRMASI SÜREN BİRİMLER:

1 AĞILKÖY

2 BAĞILLI

3 BAĞÖREN

4 BAKLAN

5 BARLA

6 BEYDERE

7 PAZARKÖY

8 SARIİDRİS

9 SERPİL

10 YUKARIGÖKDERE

11 YUVALI

5-KADASTRO GÜNCELLEME VE SAYISALLAŞTIRMA İHALESİNE HAZIRLANAN

BİRİMLER:

1 EĞİRDİR-MERKEZ

2 AKPINAR

3 BADEMLİ

4 SEVİNÇBEY

6-DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ:

Vatandaşların ayırma, yola terk, yoldan ihdas, parselasyon, aplikasyon, birleştirme, cins değişikliği, yer gösterme vb. talebe bağlı ve tescile konu işlemlerinin yapım ve sorumluluğu serbest ve lisanslı harita bürolarında bulunmaktadır. Kadastro Müdürlüklerinin söz konusu

değişiklik işlemlerini sadece kontrol etmekle yükümlülüğü vardır. Vatandaşlarımız e-devlet üzerinden taşınmazlarıyla ilgili bilgilerini görebilmekte ve webtapu ile de tapu ve kadastroya gelmeden ön başvurularını yapabilmektedir.' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.