Eğirdir’e Milyon Dolarlar Akacak

Eğirdir’e yılda milyonlarca dolar kazandıracak proje ‘İl Turizm Tanıtma Kurulunca’ kabul edildi.

Yayınlanma:
Eğirdir’e Milyon Dolarlar Akacak

Eğirdir Yamaç Paraşütü Kulübü adına konuşan Diş Hekimi Namık Kemal Aydın, Eğirdir için hazırladıkları ‘Yamaç Paraşütü Projesini’ geçtiğimiz aylarda Demokrat’a açıklamıştı. Eğirdir’e yılda milyonlarca dolar kazandıracak proje ‘İl Turizm Tanıtma Kurulunca’ kabul edildi.

Proje kapsamında Eğirdir Karatepe mevkiinde yapılacak yol ve alt yapı düzenlemesi sayesinde 20 bin paraşütçü ilçeye getirilecek. Bu sayede ilçe ekonomisine yıllık milyonlarca dolar para girdisi sağlanacak. Geçtiğimiz ay bu projesi, Isparta İl Turizm Tanıtma Kuruluna sunan Namık Kemal Aydın, yetkililer tarafından projenin kabul gördüğünü müjdeledi.

Geçtiğimiz yaz sezonunda Demokrat’a konuşan Eğirdir Yamaç Paraşütü Kulübü yöneticisi Namık Kemal Aydın, çılgın projenin detaylarını açıklamıştı.

O dönem gündeme getirdiğimiz haberin detayında: “Isparta’da paraşüt severlerin bir araya gelerek kurdukları Eğirdir Yamaç Paraşütü Kulübü, şehre yerli ve yabancı daha fazla turist çekmek için kolları sıvadı.

Derneğin aktif isimlerinden olan Diş Hekimi Namık Kemal Aydın, Eğirdir’in Yamaç Paraşütünün Merkezleri arasında yer alması için hazırladıkları projeyi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne sunduklarını da belirtti. Konuyla ilgili olarak konuşan Namık Kemal Aydın: “Yamaç Paraşütü, dünyanın en fazla yapılan havacılık sporlarının başında geliyor. Ülkemizde, Muğla'nın Fethiye ilçesi bu konuda ayrı bir öneme sahip. Isparta olarak baktığımızda ise Eğirdir ilçemiz Topografik yapısıyla yamaç paraşütüne oldukça müsait. İnsanlar Fethiye’den 2 bin metreden atlıyorlar.

Eğirdir Karatepe mevkiinde ise 1600 metreden atlanıyor. Gölün ve sıcaklığın etkisiyle Eğirdir’de 3 bin metreye kadar yükselme oluyor. Eğirdir’i, Fethiye’den ayıran en büyük özellik ise insanlar yükseldiklerinde 7 renkli gölü izleme imkanına sahip olacaklar. Bölgenin bütün doğal zenginliklerini görebilecekler. Bu görsel güzellik sayesinde 4 saate kadar havada kalıp, manzara izleyebilirsiniz. Sıcak havanın etkisiyle bölgemizde uçuş daha da güzel oluyor.

Eğirdir turizmini canlandıracak ve aktif hale getirecek olan yamaç paraşütüdür. Fethiye’ye yıllık 200 bin yamaç paraşütçüsü geliyor. Bir kişi sadece uçmak için 100 dolar ücret ödüyor. Diğer harcamalar hariç. 200 bin paraşütçünün 20 bin tanesini Eğirdir’e getirdiğimiz an şehir ekonomisine nasıl bir katkı olacağı malumunuzdur. Sadece paraşüt için Eğirdir’e ailesiyle ve arkadaşıyla gelen kişinin ilçeye bırakacağı Türk Lirasını ve Dövizi düşünün” demişti.

Gazetemize verdiği beyanatta projeyi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer’e ve Vali Aydın Baruş’a aktaracağını da sözlerine ekleyen Namık Kemal Aydın, projenin geçtiğimiz ay kabul edilmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. (TUNA ÜNAL)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum