EGO’nun Üst Yönetimi Seçim Meydanında

Büyükşehir Belediyesi’nde merakla beklenen milletvekilliği adaylığı istifalarında başı EGO çekti. EGO Genel Müdürü Ömer Ulu Kütahya’dan, yardımcıları İsmail Özdemir Isparta’da, Cenap Aşçı da Aksaray’dan AK Parti milletvekilliği aday adaylığı için istifala

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2011 16:27
EGO’nun Üst Yönetimi Seçim Meydanında

Milletvekilliği için merakla beklenen Ankara siyasetindeki istifalarda başı Büyükşehir Belediyesi EGO bürokratları çekti.Milletvekilliği için istifasını veren EGO Genel Müdürü Ömer Ulu’nun yanı sıra, EGO Genel Müdür Yardımcıları İsmail Özdemir ve Cenap Aşçı istifa etti. EGO’dan milletvekilliği için istifa eden dördüncü isim ise Özel Kalem Müdürü Ünal Ömer Güçlü oldu.

Genel Müdür Ulu, Ak Parti’den Kütahya, Genel Müdür Yardımcısı Özdemir Ak Parti’den Isparta, Genel Müdür Yardımcısı Aşçı Ak Parti’den Aksaray milletvekilliği aday adaylığı için başvurmak üzere istifalarını sundu.

Üç buçuk yıl boyunca EGO Genel Müdürlüğü’nü sürdürdüğünü söyleyen Ulu, “Görev süremiz boyunca insan odaklı projelere imza atmaya çalıştık. Hem duraktaki hem toplu taşıma araçlarındaki vatandaşlarımızı sigortaladık. Bin 90 aracın doğalgazlı hale geldiği dönemde görev yaptık. Şoförlerimize simülatörlü eğitimler verdik. Ankaralı hemşehrilerimize anlayışlarından ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah haklarını helal etmişledir” dedi.

ANFA eski Genel Müdürlüğünün yanı sıra Ankaraspor başkanlığı yapan, Kırşehirliler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar da Ak Parti’den milletvekili aday adayı olacak isimler arasında gösteriliyor. Özellikle Ankara’daki Kırşehirli nüfusu Gökçınar’ın Ankara’dan aday gösterilme ihtimalini doğuruyor. 

Tekcan ve Atalay da istifa etti
EGO’daki istifaların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan da Kars’tan milletvekili adayı olabilmek için istifa etti.

Aynı zamanda Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı ve Kars Platformu Başkanı da olan Tekcan, “Bu güne kadar Ankara’ya hizmetimizin yanı sıra bir Kars gönüllüsü olarak çalıştık. İnşallah bu sürecin sonunda Kars ve Karslılar için iyi bir sonuç çıkar” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Hukuk Müşaviri Nazlı Atalay da Ak Parti Ankara Milletvekilliği aday adaylığı için istifasını verirken, İcra Müdürü Hamit Karadeniz Kars’tan milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa eden bürokratlar arasında yer aldı.

Ankara Tarım İl Müdürü Rukneddin Ceyhun da milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden isimler arasında yer alıyor. Erzurum’dan Ak Parti aday adayı olarak istifasını veren Ceyhun, Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü görevinin ardından, iki yıldan bu yana Ankara’da görevini sürdürüyordu. Milletvekilliği adaylığı için Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa da istifasını sunanlar arasında. Boğa’nın Muğla’dan Ak Parti adaylığı için başvuracağı belirtildi.

Başkarağaç istifa etmedi
İSTİFA edeceği iddia edilen Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç ise istifa etmekten son anda vazgeçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekilliği adaylığı için belediye başkanları ve meclis üyelerinin istifasına sıcak bakmamasının üzerine bu kararı alan Başkaraağaç, “Tercihimizi Ayaş halkına hizmetten yana kullandık. Devam eden projelerimizi tamamlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.