Ekmek İsrafı İçin Afiş Yarışması

Ekmek İsrafı İçin Afiş Yarışması

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2020 10:17
Ekmek İsrafı İçin Afiş Yarışması

ISUBÜ ve Isparta Lokantıcılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası işbirliğinde ISUBÜ öğrencileri ekmek israfına dikkat çekmek için afiş yarışması düzenleyecek.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Isparta Meslek Yüksekokulu ile Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası arasında Ekmek İsrafının Önlenmesi için bir araya geldi.

Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer "Türkiye'de ve Isparta'da ekmek israfının ekonomik değerinin çok ağır olduğunu, Halkımızı ekmek israfının azaltılması ile ilgili nasıl bilinçlendireceğimizle ilgili olarak Üniversitemiz ile geliştireceğimiz proje ile bu israfı en aza indireceğimizi umut ediyorum" dedi.

ISUBÜ Isparta Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Sütçü ise "Okulumuz Grafik-Tasarım bölümü öğrencilerimiz halkı ekmek israfı hakkında bilinçlendirmek amacıyla afiş yarışmaları yapacaklardır. İlerleyen aşamalarda "Ortak Akıl" mottosu ile yola çıkan Üniversitemizin sektör ile buluşması için diğer birimlerimiz tarafından da bu projeye katkı sağlayacaklardır" dedi. Görüşme karşılıklı temennilerle sona erdi.

Öte yandan Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, geçtiğimiz günlerde her ailenin haftada 2 ekmeği çöpe atarak israf ettiğini ileri sürmüştü.

BİR AİLEDE HAFTADA 2 EKMEK ÇÖPE GİDİYOR
Türkiye’nin bu ekmek israfına son vermesi gerektiğini belirten Erdeğer, şu açıklamalarla gündeme gelmişti; “Araştırmalara göre bir ailede hafta da 2 ekmek çöpe gidiyor. Bu da bir günde 6 milyona yakın ekmeğin israf edildiği anlamına geliyor. İsraf edilen ekmeğe harcanan parayla 100 yataklı 80 hastane ya da 16 derslikle 500 okul yapılabiliyor. Ekmek israfına ben gerçekten çok üzülüyorum. Ekmeği biz israf etmemeliyiz. Bırakın dünyadaki ekmek israfını bilimsel olarak açıklarsak günde Türkiye’de %10-15 civarında üretilen ekmekten israf var. Türkiye’de günde bin 486 ton ekmek israf ediliyor. Bu da yaklaşık 100 tıra bedel.Korkunç bir rakam. Biz ülkemizde ekmek israf etmesek, insanlara dengeli yedirsek aç olan ülkelerden 5-6 tanesini sadece biz besleyebiliyoruz.

O yüzden ekmek israf etmeyin. Biz de ekmek üretiyoruz ama ekmeği israf etmeyelim diyorum. Fırınlarımız 7/24 açık. İhtiyacımız kadar ekmek alalım. Hatta bazı hastalığı olanlara taze ekmek sakıncalı. Bayat olsa da yiyelim. Çünkü ekmeği üretmek çok zor. Su dahil hiçbir şeyi israf etmemeliyiz. Ekmek çok kutsal. Ekmek yere düştüğünde öpüp alnına koyan insanlarız biz. Herkes ihtiyacı kadar ekmek alsın. Biz buğdayı dışarıdan alıyoruz. Neden bunlara para verelim? İsraf edilmezse buna gerek kalmayacak. Bazı ülkelerde insanlar aç ölürken biz bu ekmeği israf edersek Allah bize bunu sormazsa torunlarımıza sorar.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum